Evde Tırnak Sertleştirici Yapan Var Mı? Hangi Malzemelerle Yapıyorsunuz?

Cemile

Kayıtlı Üye
Selam dostlar,
Tırnaklarım çok uzun süredir kırılgan. Ne zaman uzamaya kalksalar hemen ucu çatlıyor, soyuluyor, neredeyse kağıt gibi incelmiş gibiler. Pahalı tırnak ürünlerini denedim ama açıkçası bütçemi çok zorluyor ve her zaman almam mümkün değil.

Bir arkadaşım evde doğal malzemelerle kendine tırnak sertleştirici yapıyormuş. Limon, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemelerden bahsetti ama tam tarifi alacak fırsatım olmadı. İnternette çok tarif var ama hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi efsane hiç bilmiyorum.

Bu yüzden kendi karışımını yapıp da fayda gören var mı? Ne kadar sıklıkla uyguluyorsunuz, içine ne koyuyorsunuz, sonuçları ne zaman fark ettiniz?
Gerçekten işe yarayan bir yöntem arıyorum. Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum 💅

Ben uzun zamandır evde doğal karışım kullanıyorum ve gerçekten işe yaradığını söyleyebilirim. Tırnaklarım sürekli kat kat ayrılıyordu, ne sürsem dayanmıyordu. İnternette birkaç tarif denedim ama en etkili olanı şu oldu:
1 çay kaşığı zeytinyağı, birkaç damla limon suyu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı karıştırıyorum. Bu karışımı haftada 2-3 kez tırnaklarıma masaj yaparak sürüyorum. Uyumadan önce uygularsan daha iyi çünkü gece boyunca emiliyor.

Kokusu biraz rahatsız edici ama ellerin yıkandığında geçiyor. 2 haftada bile tırnaklarımın daha sert ve sağlıklı uzadığını fark ettim. Denemeni öneririm.

Oyla 0
Evde uyguladığım basit ama etkili bir yöntemim var. Bir küçük cam şişeye birkaç damla E vitamini yağı, badem yağı ve lavanta yağı koyuyorum. Bu karışımı her akşam yatmadan önce tırnak diplerine sürüyorum. Hem tırnakları güçlendiriyor hem de etleri yumuşatıyor.

Bir de sarımsaklı oje kullandım bir dönem, onun da faydası oldu ama kokusu biraz zorlayıcıydı. Doğal tariflerde düzenli kullanım çok önemli, hemen etki bekleme ama 1 ay sonra ciddi fark göreceksin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt