Evde Uyguladığınız Saç Bakım Rutini Nelerden Oluşuyor?

İpek Işıl

Kayıtlı Üye
Evde saç bakımı yapıyorum ama bazen gerçekten “bakım mı yapıyorum, yoksa sadece alışkanlık mı?” diye düşünüyorum. Kuaföre gitmeden de saçın toparlanabileceğine inanıyorum ama bunu nasıl sürdürülebilir hale getireceğim konusunda emin değilim. Bir gün maske yapıyorum, başka bir gün hiçbir şey yapmıyorum. Rutin dediğim şey aslında biraz dağınık.

Evde bakımın en zor tarafı bence denge. Çok ürün kullanınca saç yoruluyor, az kullanınca da bakımsız görünüyor. O yüzden herkesin “evde bakım rutini” dediği şey tam olarak neyi kapsıyor, merak ediyorum. Her duşta krem mi, haftada bir maske mi, yoksa sadece yıkayıp bırakmak mı daha mantıklı?

Bir de süreklilik konusu var. Bir hafta düzenli yapıyorum, saçım iyi görünüyor. Sonra bırakıyorum ve eski haline dönüyor. Bu da evde bakımın etkisini sorgulatıyor. Acaba gerçekten düzenli yapılınca fark yaratıyor mu, yoksa bu tamamen geçici bir rahatlama mı?

Evde, ekstra uğraşmadan ama saçımı da ihmal etmeden bir rutin oturtmak istiyorum. Bunu başaranlar nasıl bir yol izliyor, çok merak ediyorum.

Evde uyguladığınız saç bakım rutini nelerden oluşuyor, gerçekten işe yarayan bir düzen kurabildiniz mi?

Evde bakım deyince benim için en önemlisi sade olması. Şampuan ve krem dışında çok fazla şeye girmiyorum. Haftada bir maske yapıyorum, onun dışında saçımı rahat bırakıyorum. Bu şekilde saçım daha az tepki veriyor.

Oyla 0
Rutinim çok karmaşık değil ama düzenli. Yıkadıktan sonra krem, haftada bir maske. Maske olarak Elseve Total Repair 5 kullanıyorum. Fazlasını eklediğimde saçım ağırlaşıyor, bu bana yeterli oluyor.

Oyla 0
Evde bakımın işe yaraması için süreklilik şart. Ben her yıkamada uçlara Gliss Keratin Oil Serum sürüyorum, haftada bir de maske yapıyorum. Kuaför etkisi yok ama saçım eskisine göre çok daha sağlıklı duruyor.

Oyla 0
Bende evde bakım tamamen dönemsel. Saçım kötü hissettirdiğinde bakım yapıyorum, iyi hissettirdiğinde dokunmuyorum. Sabit rutinden çok saçın ihtiyacına göre hareket etmek daha mantıklı geldi.

Oyla 0
Evde bakımın işe yaraması biraz da beklentiyle ilgili. Mucize beklemezsen gerçekten faydasını görüyorsun. Benim için en büyük kazanç saçın daha az kırılması oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt