Eyeliner Nasıl Çekilir, Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler Neler?

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
Eyeliner çekmeyi uzun zamandır istiyorum ama her denemem neredeyse hayal kırıklığıyla bitiyor. Videolarda o kadar kolay görünüyor ki insan “Ben neden yapamıyorum?” diye kendini sorguluyor. Elim titriyor, çizgi bir anda kalınlaşıyor ya da kuyruk istemediğim kadar sert duruyor. Özellikle günlük makyajda doğal bir eyeliner istiyorum ama sonuç çoğu zaman abartılı oluyor.

Kalem eyeliner denedim, likit denedim, keçe uçlu denedim… Hangisi bana uygun emin olamıyorum. Bazıları hemen dağılıyor, bazıları ise hata yapınca düzeltmesi çok zor oluyor. Bir de göz yapımın etkili olduğunu düşünüyorum. Herkeste güzel duran model bende aynı durmuyor. Bu da motivasyonumu biraz düşürüyor açıkçası.

Aceleyle hazırlanırken eyeliner çekmek zaten imkânsız hale geliyor. O yüzden bunu gerçekten öğrenmek, elimi alıştırmak istiyorum. Mükemmel olmak değil, düzgün ve temiz görünmesi yeterli. Yeni başlayan biri olarak nereden başlamam gerektiğini, hangi küçük alışkanlıkların işi kolaylaştırdığını merak ediyorum.

Eyeliner çekmeye yeni başlayan biri için en işe yarayan, gerçekten uygulaması kolay tavsiyeler neler?

Ben eyeliner çekmeyi kalemle öğrenenlerdenim. Likit eyeliner’a geçmeden önce aylarca kalem kullandım. Gözün tam ortasından başlayıp dışa doğru ilerlemek bana çok yardımcı oldu. Kuyruğu en sona bırakınca hata oranı azalıyor. El alışmadan iddialı modellere hiç girmemek bence en doğrusu.

Oyla 0
Tek seferde düz bir çizgi çekmeye çalışmak beni hep zorladı. Sonradan minik noktalar koyup birleştirme tekniğini öğrendim. Böyle olunca hata yapınca da düzeltmek çok kolay oluyor. Yeni başlayanlar için stresini ciddi anlamda azaltan bir yöntem.

Oyla 0
Bence en kritik şey göz açıkken eyeliner çekmek. Göz kapalıyken güzel duran çizgi, açınca tamamen farklı görünebiliyor. Bir de aynaya çok yaklaşmamak gerekiyor. Bu ikisini değiştirdikten sonra eyeliner çekmek benim için çok daha kolay hale geldi.

Oyla 0
Ben evde olduğum günlerde özellikle pratik yapıyorum. Silip silip tekrar çekmek insanı rahatlatıyor. Kimse doğuştan düzgün eyeliner çekmiyor. Denedikçe el gerçekten alışıyor, bunu zamanla fark ediyorsun.

Oyla 0
Herkese aynı eyeliner modeli yakışmıyor. Ben göz şeklime uygun daha kısa ve ince bir model seçince çok rahatladım. Başkasında gördüğümüz modeli birebir yapmak yerine kendimize uyarlamak gerekiyor.

Oyla 0
Alif K.’nin YouTube kanalında geçen ay izlediğim bir videoda eyeliner konusuna çok güzel değinmişti, o yüzden yazmak istedim. Orada anlattığı şeylerden sonra ben de fark ettim ki hatam hep tek seferde kusursuz çizgi çekmeye çalışmakmış. Videodaki gibi önce iki gözde de çok ince bir çizgiyle başlamak, kuyruğu en sona bırakmak gerçekten işi kolaylaştırıyor. Bir de göz açıkken, aynaya çok yaklaşmadan çekme önerisi bende ciddi fark yarattı. Denedikten sonra iki göz arasındaki dengesizlik baya azaldı, yeni başlayanlar için gerçekten yol gösterici bir video.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Oyla 0
Geri
Üst Alt