Fotoğraflarda Saçlarımın Seyrek Görünmesi Moralimi Bozuyor

Berfin Doğanay

Kayıtlı Üye
Günlük hayatta aynaya baktığımda çok büyük bir sorun yok gibi hissediyorum ama fotoğraflar işin rengini değiştiriyor. Özellikle tepeden ya da ışığın güçlü olduğu ortamlarda çekilen fotoğraflarda saçlarım gözüme inanılmaz seyrek görünüyor. O karelere baktıkça bütün moralim düşüyor ve gün boyu aklımdan çıkmıyor.

Beni en çok yoran şey, bu durumun başkalarının çektiği fotoğraflarda fark edilir hale gelmesi. “Gerçekten insanlar da beni böyle mi görüyor?” sorusu kafamda dönüp duruyor. Fotoğraf çektirirken açı düşünmeye başladığımı fark ettim. Eskiden hiç umursamadığım şeyler şimdi keyfimi kaçırıyor. Saç yüzünden kendimi kısıtlıyor olmak çok can sıkıcı.

Işık, açı, kamera kalitesi gibi şeylerin etkili olduğunu biliyorum ama yine de her karede aynı hissi yaşamak kolay değil. Aynada fark etmediğim bir şeyi fotoğrafta görmek insanın algısını değiştiriyor. Bu yüzden bazen fotoğraflardan kaçıyorum, bazen de kendime çok acımasız davrandığımı düşünüyorum.

Bu durumu yaşayanların deneyimleri bana gerçekten iyi gelir.

Fotoğraflarda saçlarını seyrek görüp buna çok takılan ve zamanla bu hissi aşabilen oldu mu?

Fotoğraflar ışık yüzünden saçları olduğundan daha seyrek gösterebiliyor. Ben bunu fark edince biraz rahatladım ama ilk başta gerçekten moral bozucu oluyor.

Oyla 0
Aynı durumu yaşadım. Aynada sorun yokken fotoğraflar beni çok üzüyordu. Sonra açının ne kadar fark ettiğini anladım. Kendime daha az yüklenmeye çalışıyorum.

Oyla 0
Ben de fotoğraflara takıntılı hale gelmiştim. Dermatoloğum bunun çoğu zaman ışık ve açı kaynaklı olduğunu söyledi. Gerçek hayatta o kadar belli olmadığını bilmek beni rahatlattı.

Oyla 0
Kendimize fotoğraflarda çok sert davranıyoruz. Kimse o kareye bizim baktığımız gibi bakmıyor aslında. Bunu fark edince biraz daha rahatladım.

Oyla 0
Bu his çok yaygın ama insan yalnız sanıyor. Fotoğraflar gerçeğin tamamını yansıtmıyor. Kendine biraz daha şefkatli davranmak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt