Gıdı Estetiği Ameliyatsız Yapılabilir Mi, Etkili Olur Mu Gerçekten?

Zuhal Kaplan

Kayıtlı Üye
Cerrahi işlemlerden korkan biri olarak ilk sorduğum şey buydu. Ameliyat olmadan gıdı toparlamak gerçekten mümkün mü?

Araştırınca ameliyatsız yöntemlerin sayısı beni şaşırttı: lazer lipoliz, radyofrekans, HIFU, ultrasonik sıkılaştırma… Hepsi aynı şeyi vaat ediyor; gıdıyı eritmeden, cildi sıkılaştırmak.

Doktorlar bu yöntemlerin hafif ve orta düzey sarkmalarda etkili olduğunu söylüyor. Yani ileri seviyede sarkma varsa tek başına yeterli olmuyormuş.

Ama küçük gıdısı olanlar için harika sonuçlar alınabiliyormuş. Benim gibi cerrahiden çekinenler için bence iyi bir alternatif. İşlem kısa sürüyor, anestezi yok, iz kalmıyor.

Yine de kalıcılığı merak ediyorum. Ameliyat kadar uzun sürmüyor olabilir ama riski de çok az.

Gerçekten ameliyatsız yöntemlerle istenen etkiyi yakalamak mümkün mü, yoksa sadece geçici bir toparlanma mı sağlıyor?

Ben lazer lipoliz yaptırdım, cerrahi değil ama etkisi gayet güzel oldu. Küçük gıdılar için çok işe yarıyor. Birkaç ay sonra tam oturdu.

Oyla 0
Ameliyatsız yöntemler işe yarıyor ama beklentiyi yüksek tutmamak lazım. Ben HIFU yaptırdım, toparlanma belirgindi ama 8. ayda etkisi azaldı.

Oyla 0
Ameliyatsız işlemler gerçekten etkili olabilir, özellikle erken dönemde sarkma varsa. Ben lazer lipoliz yaptırdım, 1 yıldır gayet iyi. Kalıcılığı orta düzeyde ama doğal duruyor.

Oyla 0
Çözüm
Kardeşim radyofrekans yöntemiyle yaptırdı, fark gözle görülürdü. Cerrahiye gerek kalmadı. Hafif sarkmalarda gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Benim cildim gevşekti, ameliyatsız yöntem yeterli olmadı. Doktorum sonra mini liposuction önerdi. Yani sarkmanın derecesi sonucu belirliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt