Gıdı Estetiği Kalıcı Mı, Tekrar Sarkma Olur Mu?

Kader Tunç

Kayıtlı Üye
Ne zamandır gıdı estetiğini araştırıyorum ama kafamdaki en büyük soru şu: “Ya tekrar sarkarsa?”

Sonuçta yaş ilerledikçe cilt elastikiyeti azalıyor, o yüzden kalıcılık konusu benim için çok önemli. Bazı doktorlar bu işlemin kalıcı olduğunu söylüyor, bazılarıysa “yaşam tarzı belirleyici” diyor.

Aslında mantıklı. Eğer kilo alıp verirsen ya da cilt bakımına dikkat etmezsen, yıllar içinde tekrar sarkma olabiliyormuş. Ama yağ hücreleri alındığı için aynı seviyede geri dönmezmiş.

Lazer lipoliz gibi sıkılaştırıcı yöntemler yapıldığında cilt kolajen üretiyor, bu da daha uzun süre formda kalmasını sağlıyormuş. Yani tamamen kalıcı değil ama uzun süreli bir etki mümkün.

Benim amacım bir kere yaptırıp uzun süre rahat etmek. Her yıl tekrar işlem yaptırmak istemiyorum.

Sizce gıdı estetiğiyle elde edilen sonuç kalıcı mı olur, yoksa birkaç yıl sonra tekrar sarkma başlar mı?

Ben 3 yıl önce yaptırdım, hâlâ formda. Sadece son zamanlarda biraz gevşeme var ama eski haline dönmedi. Kilo dalgalanması yaşamamak çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Ben lipoliz yaptırdım, kalıcılığı gayet iyi. Doktorum cilt bakımına dikkat etmemi söyledi, hala memnunum. Tekrar sarkma yaşamadım.

Oyla 0
Gıdı estetiği kalıcı sayılır ama tamamen sabit değil. Yağ hücreleri alınırsa tekrar oluşmaz. Ancak yaş ve kilo değişimi etkiler. Düzenli bakım yaparsan uzun yıllar dayanıyor.

Oyla 0
Çözüm
Benimki ikinci yılını geçti, hâlâ gergin duruyor. Kilo koruyunca sonuç çok uzun ömürlü oluyor. Birkaç yıl sonra küçük rötuş yapılabiliyor.

Oyla 0
Ben lazer yöntemiyle yaptırdım, kalıcılığı gayet iyi. Cilt elastikse tekrar sarkma kolay olmuyor. Güneş koruması bile etkili oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt