Gıdı Estetiği Kimlere Uygun, Fazla Kilolu Olanlar da Yaptırabilir Mi?

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Aynaya her baktığımda ilk gözüme çarpan şey boynumun altındaki o küçük ama inatçı gıdı oluyor. Ne kadar kilo versem de orası hep kalıyor. Bu yüzden gıdı estetiğini araştırmaya başladım. Fakat aklıma takılan soru şu: fazla kilolu biri bu işlemi yaptırabilir mi?

Doktorlar genelde “gıdı estetiği bölgesel fazlalığı hedefler, kilo problemi genel olunca etki sınırlı kalabilir” diyor. Yani ideal kiloya yakın olmak sonucu belirginleştiriyormuş. Ama bazen genetik yapı da etkili. Kilosu normal olan kişilerde bile gıdı belirgin olabiliyormuş.

Benim gibi orta seviyede fazlalığı olan biri için sanırım uygun olabilir. Yağ alımı, lazer lipoliz ya da sıkılaştırma yöntemleriyle şekil veriliyormuş. Ancak aşırı kilolu birinde sadece gıdıya müdahale yapmak yüz oranını bozabiliyormuş.

Kısacası herkes yaptırabilir ama en iyi sonuç, kilosunu dengeleyen kişilerde alınıyor.

Peki sizce fazla kilosu olan biri için bu işlem anlamlı olur mu, yoksa önce kilo vermek mi daha doğru olur?

Ben 10 kilo fazlam varken yaptırdım, sonuç istediğim kadar belirgin olmadı. Doktorum da önce kilo vermemi tavsiye etmişti. Sonradan zayıfladım, fark o zaman ortaya çıktı.

Oyla 0
Benim yüzümde genetik gıdı vardı, çok zayıf olmama rağmen belirgindi. Lazer lipoliz yaptırdım, gayet memnunum. Kilo fazlası olmayanlar daha net sonuç alıyor bence.

Oyla 0
Fazla kilolu kişiler de yaptırabilir ama sonuç sınırlı kalır. En ideal zaman, kilo sabitlendikten sonra. Ben de önce diyetle 7 kilo verdim, sonra yaptırdım, mükemmel dengelendi.

Oyla 0
Çözüm
Kilo fazlan varsa önce genel incelme iyi olur. Gıdı son dokunuş gibi düşün. O zaman hem yüz daha orantılı duruyor hem kalıcılık artıyor.

Oyla 0
Ben de fazla kilolu sayılırım ama gıdı estetiğiyle hatlarım biraz belirginleşti. Tam etkiyi görmek istiyorsan kilo verdikten sonra yaptırmak daha mantıklı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt