Göğüs Büyütme Ameliyatı Sonrası 1 Yıl: Keşke Daha Önce Yaptırsaymışım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar, 1 yıl önce silikon protezle göğüs büyütme ameliyatı oldum. İlk hafta gerçekten yatmak, kalkmak çok zordu. Kol hareketleri bile sınırlıydı. İlk bir ay özel sütyenle gezdim ve yüzüstü yatmam tamamen yasaktı.

Yaklaşık 2 ay sonra günlük hayatıma tamamen dönebildim. Şişlikler 3. ayda azaldı ama tam oturması 6 ayı buldu. İlk zamanlar göğüsler daha yukarıdaydı, şimdi daha doğal duruyor. Ayrıca hissiyat konusunda da zamanla toparlama oldu.

Şu an hem görsel olarak hem kendime olan bakış açım olarak çok mutluyum. Sadece fiziksel değil, özgüven olarak da bir değişim yaşıyorsunuz. Aynaya baktığımda “iyi ki” diyorum. Tek sorum şu: Sizin de ilk zamanlar bir “yabancı hissetme” dönemi oldu mu?

Canım o kadar benzer şeyler yaşadım ki… Benim de ameliyat olalı 9 ay oldu ve ilk 2 ay gerçekten hem fiziksel hem duygusal olarak iniş çıkışlıydı. Göğüslerim ilk zamanlar o kadar “yeni” görünüyordu ki bazen aynaya bakıp “bu ben miyim?” diyordum. Doktorum bunun çok normal olduğunu, bedenin kadar zihninin de adaptasyon sürecine girdiğini söyledi.

İlk 1-2 ay o yabancılaşma hissi vardı ama 3. aydan sonra yavaş yavaş benimsedim. Şimdi üzerime bir şey giydiğimde kendimi daha dengeli, daha kadınsı hissediyorum. Gerçekten sadece görüntü değil, özgüvenin de şekilleniyor. Çok tanıdık bir yolculuk bu.

Oyla 0
Ben ilk 2 hafta boyunca sabahları göğüslerime bakıp “acaba abarttım mı?” diye düşünüyordum. Sanki başka birinin vücudu gibiydi. Ama sonra her geçen gün onlarla yaşamaya alıştım, kıyafet seçimim değişti, duruşum bile daha dik oldu.

Yabancı hissetmek çok insani bir tepki çünkü vücuduna dışarıdan bir müdahale yapılıyor ve beden algın bir anda değişiyor. Bence bu his, dönüşümün bir parçası. Aynı senin gibi şimdi aynaya baktığımda ben de “iyi ki” diyorum. Çünkü bu sadece estetik değil, ruh haliyle birlikte gelen bir dönüşüm. Şu an onlar benim bir parçam gibi, sanki hep varlarmış gibi hissediyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt