İz Kalmasın Diye Göğüs Estetiği Sonrası Neler Yaptınız? Öneri Alabilir Miyim?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Selam,
Yaklaşık 5 hafta önce göğüs estetiği ameliyatı geçirdim. Şekil olarak istediğim görüntüye yaklaştım ama şimdi odaklandığım konu izler. Özellikle meme altı hattındaki kesi yeri hâlâ kırmızı ve belirgin. Doktorum zamanla silineceğini söyledi ama ben işin biraz daha peşindeyim açıkçası.

Şu an piyasada o kadar çok iz kremi, silikon bant, doğal yöntem var ki insan hangisine güveneceğini şaşırıyor. Ben sadece doktorun verdiği nemlendiriciyi kullanıyorum ama belki bu noktada biraz daha destekleyici şeyler denemek gerekebilir.

Ameliyat iziyle ilgili gerçekten işe yarayan yöntemleri uygulayan olduysa lütfen paylaşır mı? Ne zaman, ne kullandınız, nasıl uyguladınız? Ameliyatın estetik kısmından memnunum ama bu iz kalırsa açıkçası biraz moralim bozulacak gibi.

Merhaba,
Göğüs estetiğinden sonra en çok korktuğum şey iz kalmasıydı. Operasyonu 7 hafta önce oldum. Şu anda meme altı hattındaki iz hâlâ pembe ve çizgi gibi görünüyor. Doktorum iz için özel silikon içerikli bir jel önerdi, günde 2 kez düzenli kullanıyorum.

Ayrıca ameliyat sonrası 4. haftadan itibaren güneşe çıkarken yüksek faktörlü güneş kremi sürmeye başladım. Çünkü UV teması izleri kalıcı hale getirebiliyormuş. Bir de silikon bant kullandım, banyo sonrası 6–8 saat kadar yapışkanlı şekilde tuttum. Şu ana kadar iyi gidiyor ama tamamen geçmesi zaman alacak gibi. Yani iz kalmaması için gerçekten sabır ve düzenli bakım şart.

Oyla 0
Ben de bu ameliyatı 6 ay önce oldum. İlk başta iz çok belirgindi, hatta biraz panik olmuştum ama zamanla renk açılıyor. İlk 3 ay boyunca Contractubex adlı bir krem kullandım, doktorum yazmıştı. Ardından silikon jel bantlara geçtim. Özellikle gece boyunca bantla yatmak izin kabarmasını engelledi.

Ayrıca bol su içmeye ve cildi sürekli nemli tutmaya özen gösterdim. Duş sonrası E vitamini yağıyla hafif masaj yapmak da iyi geldi. Şimdi neredeyse belli olmuyor. Herkesin cilt yapısı farklı ama düzenli bakım yapanlar daha hızlı silikleşme yaşıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt