Güneş Koruyucu Sivilce Yapıyorsa Nasıl Kullanmalıyım?

Esma Nur Temiz

Kayıtlı Üye
Cildimle ilgili en büyük ikilemim güneş kremi oldu diyebilirim. Bir yandan güneşten korunmam gerektiğini biliyorum, özellikle leke ve yaşlanma konusu aklımdan çıkmıyor. Diğer yandan ne zaman düzenli güneş koruyucu kullanmaya başlasam birkaç gün içinde cildimde minik sivilceler çıkıyor. Özellikle çene ve yanak bölgemde kendini hemen belli ediyor ve moralim ciddi anlamda bozuluyor.

Bu yüzden çoğu zaman “Cildim sevmiyor” deyip tamamen bırakıyorum ama sonra da içim rahat etmiyor. Sivilce çıkmasın diye güneşten korunmamak da mantıklı gelmiyor. Farklı markalar denedim, bazıları daha kötü yaptı, bazıları biraz daha az ama yine de tam anlamıyla rahat edemedim. Acaba yanlış ürünü mü seçiyorum, yoksa kullanım şeklim mi hatalı bilmiyorum.

Cildim karma ve akneye yatkın. Ağır kremlerden zaten hoşlanmıyorum ama çok sıvı olanlar da sanki yeterince korumuyormuş gibi hissettiriyor. Temiz cilde sürüyorum, bazen nemlendiriciyle birlikte, bazen tek başına ama sonuç çok değişmiyor. Bu dengeyi nasıl kuracağımı gerçekten bilemiyorum.

Güneş koruyucu sivilce yapıyorsa nasıl kullanmalıyım?

Ben de aynı sorunu yaşadım. Komedojenik olmayan, jel formda ürünlere geçince ciddi fark gördüm. Krem form bana hiç yaramadı, belki senin için de form değişikliği çözüm olabilir.

Oyla 0
Sürdüğün miktar da önemli bence. Fazla sürünce gözeneklerim hemen doluyor. İnce kat halinde, gerekirse gün içinde yenileyerek kullanmak bende daha iyi sonuç verdi.

Oyla 0
Ben güneş kremini mutlaka çift aşamalı temizlikle çıkarıyorum. En büyük farkı bu yarattı. Doğru temizlemediğim dönemlerde sivilce kaçınılmaz oluyordu.

Oyla 0
Nemlendiriciyle birlikte kullandığında cildin daha mı yağlanıyor olabilir? Ben sabahları nemlendiriciyi çok az kullanıp üstüne güneş kremi geçince rahatladım.

Oyla 0
Dermatoloğum akneye yatkın ciltler için özel güneş koruyucular olduğunu söylemişti. Eczane ürünleri bana daha güvenli geliyor, belki o tarafa bakabilirsin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt