Aynen, geçen yaz benim için de tam bir felaketti! Güneşin etkisiyle ve deniz suyuyla birleşince saçlarım da kurudu, matlaştı ve tüy gibi oldu. Hangi bakım ürününü denesem de bir türlü eski parlaklığını ve yumuşaklığını yakalayamadım. O dönemde gerçekten saçlarım bana meydan okudu diyebilirim!
Öncelikle şunu fark ettim,
UV koruyucu saç ürünleri gerçekten işe yarıyor. Geçen yaz birkaç kere
Kérastase Soleil spreyini kullandım ve güneşe çıkmadan önce saçımın uçlarına sıkmak baya fark etti. Hem saçı besliyor, hem de renk açılmasını engelliyor.
Aveda Sun Care serisi de baya popüler ve ben de onu kullanmaya başladım, gerçekten saçı nemlendiriyor ve uçlardaki kuru görüntüyü azaltıyor.
Saç maskeleri de bu tip kurulukları engellemek için çok önemli. Benim en çok sevdiğim maskelerden biri
Moroccanoil Hydrating Mask oldu, saçı hem nemlendiriyor hem de ışıltı kazandırıyor. Haftada bir ya da iki kez kullanarak, özellikle uçlardaki kuru ve mat görüntüyü biraz daha toparladım.
Bir de, deniz suyunun saçı kurutmasına engel olabilmek için, saçımı her denize girmeden önce biraz
argon yağı uygulamayı denedim. Hafif nemlendiriyor ve saçı deniz suyunun etkilerinden biraz daha koruyor.
Kısacası, birden fazla ürün kullanmak yerine güneşten koruyucu ve nemlendirici ürünlere yönelmek, uzun vadede gerçekten fark yaratıyor. Saçın daha az zarar görmesini sağlıyor. Ayrıca tatilde de sürekli saçımı toplamak ya da şapka takmak da yardımcı oluyor, ama en önemlisi düzenli bakım!