Günlük Cilt Bakımı Rutini Oluşturmak İstiyorum, Hangi Ürünlerle Başlamalıyım?

Abidin Tahsinoğlu

Kayıtlı Üye
Bir süredir aklımda, ama bir türlü başlayamadım. Cilt bakımına girmek istiyorum ama o kadar fazla bilgi var ki, neyin doğru olduğunu anlamak imkânsız. Biri “önce tonik”, öbürü “nemlendirici en önemli adım” diyor. Bir başkası çıkıyor “güneş kremi olmadan hiçbir şey işe yaramaz” diyor. Herkes haklı gibi ama insanın kafası karışıyor.

Ben karma ciltliyim, alın ve burun bölgesi yağlanıyor ama yanaklar bazen kupkuru. O yüzden hem temiz hem dengede bir rutin istiyorum. Sabah uyandığımda cildim ferah hissetsin yeter. Abartıya kaçmadan, sade ama işe yarayan bir düzen arıyorum.

Ne bileyim… sabah yüz yıkama jeli, akşam nemlendirici gibi basit bir şey mi olmalı, yoksa daha fazlası mı gerekiyor?

Gerçekten işe yarayan, erkekler için temel bir günlük bakım rutini sizce nasıl olmalı?

Çözüm
Ürünlerin markasından çok, nasıl kullandığın önemli. Az sür, düzenli ol. Ben su bazlı nemlendiriciye geçince cildim normale döndü. Her sabah 2 dakikamı alıyor ama kendimi daha iyi hissediyorum.
Ben de senin gibi başladım. Ürün kalabalığına girince insan hemen sıkılıyor. Benim rutinim üç adım: sabah yıkama jeli, akşam nemlendirici, dışarı çıkacaksam güneş kremi. Üçü yeterli, hem pratik hem etkili.

Oyla 0
Ben başta rastgele ürün alıyordum, hiçbir işe yaramadı. Sonra eczacıya danıştım, cilt tipime uygun set önerdi. Yüz yıkama jeli, nemlendirici ve haftada bir peeling. Cildim dengelendi resmen, fazla şeye gerek yok.

Oyla 0
Sade başla, sonra istersen eklersin. İlk ay sadece yıkama + nemlendirme yap. Alıştıktan sonra güneş kremi ekle. Bence olay “çok ürün” değil, düzenli olmak. Her sabah aynı şeyleri yapmak fark yaratıyor.

Oyla 0
Benim cilt hassas olduğu için tonik ve peeling bana fazla geldi. Şu anda sadece köpük temizleyici ve nemlendiriciyle devam ediyorum. Cilt dinleniyor gibi hissediyorum, özellikle sabahları o yağlı his gitti.

Oyla 0
Ürünlerin markasından çok, nasıl kullandığın önemli. Az sür, düzenli ol. Ben su bazlı nemlendiriciye geçince cildim normale döndü. Her sabah 2 dakikamı alıyor ama kendimi daha iyi hissediyorum.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt