Günlük Makyajda Cildin Parlak Ama Doğal Durması İçin Ne Yapıyorsunuz?

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Kızlar selam 🌸 Uzun zamandır doğal ama canlı duran bir günlük makyaj rutini oturtmaya çalışıyorum ama bir türlü istediğim o dengeyi tutturamıyorum. Cildim ne zaman biraz ışıltılı dursa “yağlı gibi parlıyorsun” diyorlar, mat bitişli ürünler kullandığımda da yüzüm hemen solgunlaşıyor, o sağlıklı canlılık tamamen kayboluyor. Sabah aynaya baktığımda cildim donuk duruyor ve ne kadar makyaj yaparsam yapayım o “temiz ama ışıltılı” etkiyi yakalayamıyorum.

BB krem, fondöten, baz, hepsini denedim. Bazıları ilk bir saat harika görünürken, öğleden sonra sanki yüzümdeki her şey eriyor. Özellikle T bölgesi parlarken yanaklarım kupkuru kalıyor. En kötüsü de o yağlı parıltı ile canlı ışıltı arasındaki farkı bir türlü ayarlayamamak. Belki cilt bakımında yanlış bir adım var, belki de kullandığım ürünlerin yapısı cildimle uyuşmuyor. İnternette gördüğüm “no-makeup makeup” videolarındaki o doğal parlaklığı istiyorum ama sonuç hep farklı oluyor.

Benim istediğim şey çok basit aslında: sabah işe giderken hızlı, ferah, doğal ama sağlıklı ışıldayan bir makyaj. Günün sonunda aynaya baktığımda “evet, hâlâ taze görünüyorum” diyebilmek. Siz bu görünümü nasıl yakalıyorsunuz? Gerçekten gün boyu bozulmadan kalan, parlak ama doğal duran bir cilt makyajı mümkün mü? Deneyip memnun kaldığınız ürünler ya da küçük sırlar varsa lütfen yazın, çok merak ediyorum 🌿✨

Karma ciltte o ışıltı–yağlı görünüm dengesini yakalamak gerçekten zor. Sabahları yüzü soğuk suyla yıkayıp hyaluronik asitli serumla nemlendirmek çok fark ettiriyor. Ardından su bazlı nemlendirici ve hafif “tinted moisturizer” geliyor. Fondöten ne kadar hafifse, cilt o kadar nefes alıyor. Gün sonunda bile makyaj taze duruyor, cilt parlıyor ama yağlanmıyor. Küçük detaylar aslında büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Mat bazların donuk, ışıltılı bazların da fazla parlayan bir sonuç verdiği dönemlerden geçildi. En sonunda “satin finish” denilen orta bitişli bir baz bulundu. Yağlanmayı önlerken ciltte doğal bir parlaklık bırakıyor. Üzerine ince yapılı BB krem, elmacık kemiklerine likit allık ve az miktarda aydınlatıcı eklenince tüm gün kalıcı, yumuşak bir ışıltı oluşuyor. Gün boyu aynaya bakınca o ferahlık hissediliyor.

Oyla 0
Benim sırrım cilt bakım rutinini makyajın bir parçası gibi görmek. Haftada iki kez enzim peeling yapıyorum, çünkü ölü deri makyajın ışıltısını tamamen yok ediyor. Makyaj öncesi yüzüme C vitamini serumu sürüp, üstüne nemlendiriciyle masaj yapıyorum. Fondöten yerine renkli nemlendirici kullanıyorum, üstüne krem allık ve azıcık highlighter. İnsanlar “bugün iyi uyumuşsun” diyor ama aslında sadece cildim nefes alıyor. Doğal ışıltı bu bence.

Oyla 0
Kuru ciltlerde parlaklık yaratmak başlı başına bir macera. O yüzden ilk adımda cildi suyla doyurmak gerekiyor. Glass skin etkisi veren bir essence sürüp birkaç dakika beklemek yeterli. Üzerine BB krem ve sıvı allık geldiğinde cilt aydınlanıyor. En sonda sabitleme spreyi değil, nemlendirici özellikli bir “mist” kullanıldığında o parlak görüntü sabitleniyor. Gün boyu pürüzsüz, sağlıklı bir cilt etkisi kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt