Günlük Makyajda Fondöten Mi BB Krem Mi Daha İyi Duruyor Sizce?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yudum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yudum

Kayıtlı Üye
Kızlar merhaba 🌸
Uzun zamandır günlük makyajda hangi ürünün daha iyi durduğunu anlamaya çalışıyorum: fondöten mi, BB krem mi? İkisini de defalarca denedim ama hâlâ karar veremedim. Fondötenle cilt kusursuz görünüyor ama günün ortasında yüzümde ağırlık hissediyorum. BB krem ise daha hafif, fakat bazen fazla parlak ya da yetersiz kapatıcı oluyor. Cilt tipim karma; sabah iyi başlıyorum ama öğleden sonra T bölgesi ışıl ışıl parlıyor, yanaklar kupkuru kalıyor.

Bir dönem “mat fondöten”lere sardım ama yüzüm donuk görünüyordu, sanki tüm ışıltım kayboluyordu. Sonra BB kremlere geçtim, bu kez de sanki yüzümde hiçbir şey yokmuş gibi fazla sade geldi. Bazen aynada “cildim mi güzel duruyor yoksa makyaj mı kötü?” diye düşündüğüm anlar oluyor. İnsan o orta noktayı bulmak istiyor: doğal, parlak ama abartısız, temiz bir görünüm. Üstelik sabah sürüp akşam hâlâ düzgün duran bir makyaj da şart.

Bir de işin renk tonu kısmı var. Fondötenin alt tonu bazen tam oturmuyor, BB kremde de fazla gri durma sorunu oluyor. Artık öyle bir şey istiyorum ki, yüzümde yok gibi ama varmış etkisi versin. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Günlük makyajda hangisi daha kurtarıcı: fondöten mi BB krem mi? Yoksa ikisi de değil de, başka bir çözümünüz mü var? Gerçekten merak ediyorum 💬

Fondöten günlük makyajda fazla ağır kalıyor gibi geliyor artık. BB krem daha doğal bir bitiş veriyor ama kapatıcılığı az. İkisinin ortasında bir “skin tint” kullanmaya başladım, ciltle bütünleşiyor, sanki filtre varmış gibi. Gün boyu ağırlık yapmıyor, sadece hafif bir parlaklık kalıyor.

Oyla 0
Ben karma ciltliyim, fondöten bana hiç gitmiyor. Günün ortasında mutlaka bir yerden akıyor. BB kremde ise o ferahlığı seviyorum ama bazıları fazla ışıltılı duruyor. Şu sıralar matlaştırıcı BB krem kullanıyorum, dengeyi buldum diyebilirim. Ne çok parlıyor ne de donuk duruyor, tam kararında bir canlılık veriyor.

Oyla 0
BB krem bence günlük makyajın en kurtarıcı ürünü. Cildi kapatmadan güzelleştiriyor. Sabahları renkli nemlendiriciyle karıştırıp parmakla dağıtıyorum, inanılmaz doğal duruyor. Akşam eve geldiğimde bile o hafif parlaklık kalıyor. Cilt nefes alıyor, fondöten gibi katman katman görünmüyor.

Oyla 0
Cildin tipine göre değişiyor bence. Kuru ciltlerde BB krem daha doğal duruyor, yağlı ciltte ise fondöten daha uzun ömürlü. İkisinin karışımını denemek de işe yarıyor. Avuç içine BB krem ve fondötenin bir damlasını karıştırıp uyguluyorum, sonuç tam dengeli oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt