Günlük Makyajda Kaş Sabitleyici Şart mı?

Nehir Aksoy

Kayıtlı Üye
Günlük makyaj yaparken bazen yalnızca kapatıcı, maskara ve rujla çıkıyorum ama fark ettim ki kaşlarımı sabitlemediğimde makyaj eksik görünüyor. Özellikle yaz aylarında ter veya nem yüzünden kaşlarım şekillerini kaybediyor. Gün içinde aynaya baktığımda yön değiştirmiş teller görmek sinir bozucu oluyor.

Kaş sabitleyici ürünler son yıllarda çok popüler ama gerçekten şart mı emin olamıyorum. Bazıları jöle formunda, bazıları şeffaf ya da renkli maskara gibi. Uygulaması kolay ama bazıları sertleştiriyor, bazıları da pul pul dökülüyor. Doğal kaş görünümünü seviyorum, o yüzden fazla sabitlenmiş, taş gibi duran kaşlar bana yapay geliyor.

Bir arkadaşım “günlük makyajda bile kaş sabitleyici fark yaratıyor” dedi. Diğeriyse “gerek yok, sadece taramak yeterli” diyor. Ben kararsız kaldım.

Sizce günlük makyajda kaş sabitleyici kullanmak şart mı? Gerçekten fark ediyor mu, yoksa sadece ekstra bir adım mı?

Benim için kaş sabitleyici olmazsa olmaz. Sabah sürdüğümde gün boyu aynı formda kalıyor. Şeffaf olanlar daha doğal duruyor, kalemle doldurmasan bile düzenli bir görünüm veriyor.

Oyla 0
Sadece kaş taramak bazen yeterli olmuyor. Ben renkli kaş maskarası kullanıyorum, hem sabitliyor hem hafif dolgunluk veriyor. Günlük makyajda çok pratik ve fark edilir derecede etkili.

Oyla 0
Ben her gün kullanmıyorum ama özel günlerde mutlaka sabitleyiciyle şekillendiriyorum. Kaşlarımı tarayıp şeffaf jelle geçince makyaj çok daha toparlanmış görünüyor.

Oyla 0
Şeffaf sabitleyiciler bence en ideali. Kaşları ağırlaştırmadan düzenli tutuyor. Özellikle yazın terleme olunca fark yaratıyor. Günlük makyajda bile daha derli toplu bir ifade veriyor.

Oyla 0
Kısa sürede hazırlanmak istiyorsan sabitleyici şart değil ama kaşın dağılmasını istemiyorsan kullanmak büyük fark yaratıyor. Ben sabitleyiciyle hem doğal hem düzgün bir görünüm yakalıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt