Günlük Saç Bakım Rutinim ve Deneyimlerim

Buket Vatansever

Kayıtlı Üye
Günlük Saç Bakım Rutinim ve Deneyimlerim.webp

Merhaba kızlar 🌸
Uzun süredir saç bakımıyla ilgileniyorum ve burada kendi rutinimi paylaşmak istedim. Saç tipim ince telli, hafif dalgalı ve çabuk yağlanan bir yapıya sahip. Hepimiz farklı ürünler deniyoruz, bazen çok övülen bir ürün bizde işe yaramıyor, bazen de kimsenin bahsetmediği basit bir ürün tam kurtarıcımız olabiliyor. Ben de bu süreçte kendi saçımı tanıyarak oluşturduğum bakım rutinimi, ürünlerle beraber etkilerini ve gözlemlediğim sonuçları aktarmak istiyorum.

Şampuan

Elseve Dream Long Serisi benim saç temizliğinde uzun zamandır kullandığım ürünlerden biri. Özellikle uçlardaki kırıkları biraz toparladığını fark ettim. Saçımı ağırlaştırmadan temizlemesi ve hoş bir koku bırakması beni memnun ediyor. Ancak düzenli kullanımda saçımı daha sağlıklı hissettirse de, fazla kullanımda yağlanmayı hızlandırabiliyor. Bu yüzden ben her duşta değil, gün aşırı veya ihtiyaca göre kullanıyorum. Böylece saçım hem daha temiz görünüyor hem de hızlı yağlanma sorununu biraz dengelemiş oluyorum.

Saç Kremi

Duşta en çok işime yarayan ürünlerden biri Pantene Pro-V Onarıcı ve Koruyucu krem. Saç açma konusunda ciddi anlamda yardımcı oluyor. Özellikle tararken kırılmaları büyük ölçüde azalttığını gözlemledim. Duş sonrası saçımın daha yumuşak ve esnek olduğunu hissediyorum. Ancak saç diplerine çok yakın uygularsam hacim kaybına neden olabiliyor, o yüzden sadece boy ve uçlara uyguluyorum. Doğru şekilde kullanıldığında, saç daha sağlıklı ve canlı görünüyor.

Durulanmayan Sprey​

Duş sonrası uyguladığım Gliss Oil Nutritive Sıvı Saç Kremi, saçlarımın elektriklenmesini ciddi şekilde azaltıyor. Özellikle kışın mont, atkı ve şallardan dolayı saçlarım kabarıp şekilsizleşiyordu. Bu sprey sayesinde saçlarım daha düzenli ve parlak bir görünüm kazanıyor. Sprey formunda olduğu için uygulaması da çok kolay. Fakat fazla sıkıldığında saçta sertlik bırakabiliyor. Ben genellikle saçımı ikiye ayırıp, her iki yana az miktarda sıkıyorum ve tarayarak eşit dağıtıyorum. Bu şekilde daha doğal ve sağlıklı bir sonuç alıyorum.

Haftalık Maske​

Urban Care Keratin Mask, saçımı derinlemesine besleyen ve güçlendiren bir ürün oldu. Haftada bir kez düzenli uyguladığımda saç tellerimin daha güçlü olduğunu, daha az kırıldığını ve daha parlak göründüğünü fark ettim. Bu maske sayesinde saçım daha tok bir görünüm kazanıyor. Ama şunu söylemeliyim ki etkileri tek kullanımla sınırlı kalabiliyor. Düzenli kullanımda gözle görülür bir fark yaratıyor, ancak ara ara yapıldığında sağladığı etki kısa sürede kaybolabiliyor.

Yağ Bakımı​

Son olarak saç uçlarıma zaman zaman Saf Argan Yağı uyguluyorum. Özellikle kırık uçların görünümünü yumuşatıyor ve saçın daha sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. Bu yağın en güzel yanı saç uçlarını nemlendirmesi ve parlaklık vermesi. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta miktar. Fazla sürüldüğünde saç ağırlaşıyor ve yağlı bir görüntü oluşuyor. Ben birkaç damla alıp avucumda ısıtarak sadece uçlara uyguluyorum. Düzenli kullanımda uzun vadede saç uçlarımın daha az kırıldığını fark ettim.

Hangi Saçlara Uygun?​

Bu bakım rutini, özellikle ince telli ve çabuk yağlanan saç yapısına sahip kişiler için uygun. Saçları elektriklenen, uçları kolay kırılan ve güçsüzleşmeye meyilli olanlar da bu ürünlerden fayda görebilir. Dalgalı saçlarda spreyin etkisi daha belirgin olurken, boyalı ya da sık ısıya maruz kalan saçlarda maskenin rolü ön plana çıkıyor. Dolayısıyla bu rutin farklı saç tiplerine küçük uyarlamalarla rahatlıkla uygulanabilir.

Saç Bakımında Yolculuk​

Saç bakımını bir zorunluluk değil, kendine değer vermenin bir parçası olarak görüyorum. Hepimizin saç yapısı farklı olduğu için, doğru ürünleri bulmak çoğu zaman uzun bir yolculuğa dönüşüyor. Deneme yanılmalar, olumlu–olumsuz tecrübeler bu yolculuğun doğal bir parçası. Benim paylaştığım ürünler ve deneyimler belki sizde birebir aynı sonucu vermez, ama kendi saçınızı tanırken size yol gösterici olabilir. Saç bakımına zaman ayırdığınızda sadece daha sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmuyorsunuz, aynı zamanda kendinizi daha iyi hissetmeye başlıyorsunuz. Bu yüzden, kendinize bu rutini bir ödül gibi görmenizi tavsiye ederim. Unutmayın, saç sadece dış görünüşümüzün bir parçası değil; aynı zamanda kendimizi ifade etme biçimimiz. 🌸

Geri
Üst Alt