Haftada Kaç Gün Saç Bakımı Yapıyorsunuz?

Hasret Atasoy

Kayıtlı Üye
Saç bakımıyla ilgili kafamı en çok karıştıran konulardan biri de sıklık. Bazıları her duşta mutlaka krem, haftada iki maske diyor; bazıları ise “ne kadar az o kadar iyi” yaklaşımında. Ben de tam ortada kalmış durumdayım. Çok sık bakım yapınca saçım ağırlaşıyor, az yapınca da sanki ihmal edilmiş gibi duruyor.

Haftada kaç gün bakım yapılması gerektiği saç tipine göre değişiyor deniyor ama bunu kendi saçımda netleştiremiyorum. Bir hafta saçım bakım istiyor gibi, başka bir hafta ise dokunmasam daha iyi olacakmış hissi veriyor. Bu da beni kararsız bırakıyor. Sürekli bir rutine mi sadık kalmalı, yoksa saçın durumuna göre mi hareket etmeli, emin değilim.

Bir de bakım deyince neyi kastettiğimiz önemli. Maske mi, krem mi, serum mu? Her gün krem kullanmak bakım sayılır mı, yoksa sadece maske mi? Ben bazen kremi bile fazla kullanıyormuşum gibi hissediyorum. O yüzden başkaları bu işi nasıl ayarlıyor, gerçekten merak ediyorum.

Siz haftada kaç gün saç bakımı yapıyorsunuz, bunu neye göre belirliyorsunuz?

Ben uzun süre bakım sıklığını tamamen abartmışım. Haftada üç maske yaptığım dönemlerde saçım daha iyi değil, tam tersine daha sönük görünüyordu. Şimdi haftada bir maske, diğer günler sade yıkama şeklinde ilerliyorum. Saçım bu düzene daha sakin tepki veriyor.

Oyla 0
Bakım sıklığını belirlerken saçın verdiği tepki çok önemli. Her hafta aynı rutini uygulamak şart değilmiş. Bazı haftalar saç daha fazla ilgi istiyor, bazı haftalar ise dokunulmaması daha iyi oluyor. Bunu fark edince bakım yapmak stres olmaktan çıktı.

Oyla 0
Bende dengeyi bulmak zaman aldı. En sonunda haftada bir maske + her yıkamada krem yeterli geldi. Maskede Elidor Güçlü ve Parlak Saç Maskesi saçımı ağırlaştırmadan toparladı. Fazlası saçıma iyi gelmedi.

Oyla 0
Mevsimler bakım sıklığını ciddi şekilde etkiliyor. Yazın saç daha çok kuruduğu için bakım artıyor, kışın ise daha az müdahale yeterli oluyor. Aynı rutini yıl boyu sürdürmeye çalışmak saç için yorucu olabiliyor.

Oyla 0
Benim için bakım sıklığı kadar “ne yapıldığı” da önemli oldu. Maske yapmadan bile doğru krem ve nazik taramayla saç daha sağlıklı durabiliyor. Bakım her zaman ekstra ürün demek değilmiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt