Hangi Saç Maşası Saçı En Az Yıpratır?

Zeynep

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçlarımı şekillendirmek için maşa kullanıyorum. İlk zamanlarda çok fark etmemiştim ama zamanla saç uçlarımın kuruduğunu, kırıldığını ve matlaştığını gördüm. Özellikle sürekli yüksek ısı kullanmak bu süreci hızlandırdı. Ne kadar bakım yapsam da saçlarım eskisi gibi sağlıklı görünmüyordu. Bu yüzden farklı maşa türlerini araştırmaya başladım.

Bazı kaynaklarda seramik kaplama maşaların saçı daha az yıprattığı yazıyor. Çünkü seramik ısıyı eşit dağıtarak saçı yakmıyor. Başka yerlerde ise turmalin kaplama olanların daha iyi olduğu, hatta keratin kaplama modellerin saçın parlaklığını koruduğu söyleniyor. Açıkçası her yerde farklı yorumlar okuyorum ve hangisinin gerçekten daha güvenilir olduğunu anlamakta zorlanıyorum.

Benim saçım sık sık boyalı ve zaten hassas bir yapıya sahip. Dolayısıyla yanlış bir maşa seçimi saçımı tamamen mahvedebilir. Bu yüzden kendi deneyimlerinden emin olan kişilerin tavsiyesine çok ihtiyacım var. Çünkü sadece reklamlara bakarak karar vermek istemiyorum.

👉 Siz hangi saç maşasını kullanıyorsunuz ve gerçekten saçı yıpratmıyor mu?

Ben seramik kaplama maşa kullanıyorum ve gerçekten saçlarımın durumunda büyük fark oldu. Eskiden metal yüzeyli bir maşam vardı, birkaç ay içinde uçları yanmış gibi oluyordu. Seramikte ise ısı daha dengeli yayıldığı için saç aynı bölgeden zarar görmüyor. Tabii tamamen zararsız diyemem ama en azından kırılmalar azaldı. Bence yanında mutlaka ısıya karşı koruyucu sprey de kullanmalısın, o zaman sonuç çok daha iyi oluyor.

Oyla 0
Benim tercihim turmalin kaplama oldu çünkü saçım çok çabuk elektrikleniyordu. Turmalin maşa ile saçım daha pürüzsüz ve parlak görünüyor. En güzeli de bukleler yaptıktan sonra saçım daha yumuşak hissediliyor. Boyalı ve ince telli saçlarımda bile yıpranma çok daha az. Yine de bence hangi maşayı alırsan al, sürekli en yüksek ısıda kullanmaktan kaçınmalısın. Çünkü ısı kontrolü her şeyden önemli.

Oyla 0
Ben keratin kaplama bir maşa kullanıyorum ve şimdiye kadar denediklerim içinde en memnun kaldığım bu oldu. Çünkü keratin kaplama saçı koruyor ve işlemden sonra daha bakımlı görünmesini sağlıyor. Saç uçlarımda önceden sürekli kırıklar oluyordu, bu maşa sayesinde ciddi şekilde azaldı. Ayrıca bukleler çok daha parlak duruyor. Eğer saçın sık sık boyalıysa kesinlikle keratin kaplama bir maşa tavsiye ederim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt