Her Gün Saç Bakımı Yapmak Saçı Yorar Mı?

Hatice Baykar

Kayıtlı Üye
Saç bakımı konusunda kafamı en çok kurcalayan sorulardan biri bu. Bir yerde “saçına iyi bak” deniyor, başka bir yerde “fazla bakım saçı bozar” deniyor. Ben de ortada kaldım. Her gün bir şeyler yapıyorum ama bazen saçım daha iyi olmak yerine daha ağır, daha sönük duruyor gibi geliyor. O zaman da “acaba fazla mı bakıyorum?” diye düşünmeye başlıyorum.

Her gün saçımı yıkamıyorum ama her gün mutlaka bir şey sürüyorum. Ya krem, ya serum, ya da uçlara yağ… Bırakırsam sanki saçım ihmal edilmiş gibi oluyor. Ama devam edince de saçım yorulmuş hissi veriyor. Özellikle ince telli saçlarda bu dengeyi kurmak çok zor. Bir gün iyi görünen saç, ertesi gün sanki fazla ürünle boğulmuş gibi durabiliyor.

Bir de psikolojik tarafı var. Bakım yapınca kendimi daha iyi hissediyorum ama saçım gerçekten buna ihtiyaç duyuyor mu, yoksa ben mi abartıyorum emin değilim. Bakım yapmak ile saçı yormak arasındaki çizgi nerede başlıyor, bunu çözmek istiyorum. Her gün bakım yapmak gerçekten faydalı mı, yoksa saçın da dinlenmeye ihtiyacı var mı?

Her gün saç bakımı yapmak saçı gerçekten yorar mı, yoksa doğru şekilde yapıldığında sorun olmaz mı?

Ben her gün bakım yapınca saçımın ağırlaştığını fark ettim. Özellikle maske ve yağları sık kullandığımda saçım sönüyordu. Şimdi sadece duş sonrası hafif bir krem kullanıyorum, haftada bir maske yapıyorum. Saçım bu düzene daha iyi tepki verdi.

Oyla 0
Bence bakımın türü çok önemli. Her gün maske yapmak bana göre fazla ama her gün krem ya da hafif bir serum sorun yaratmadı. Saçı dinlemek gerekiyor. İyi durmuyorsa bir adım geri çekilmek lazım.

Oyla 0
Kuaförüm “saç da yorulur” demişti. Ben de her gün bir şey sürmeyi bıraktım. Şimdi saçımı yıkadığım günlerde Gliss Ultimate Repair Sıvı Saç Kremi, haftada bir de maske kullanıyorum. Saçım hem daha hafif hem daha sağlıklı duruyor.

Oyla 0
Her gün bakım bana göre değil ama tamamen bakımsız da olmuyor. Dengede tutmak lazım. Saçın verdiği tepki en iyi gösterge. Sertleşiyorsa fazla gelmiştir.

Oyla 0
Ben her gün bakım yapıyorum ama çok minimal. Sadece uçlara az miktar yağ sürüyorum. OGX Argan Oil of Morocco Saç Yağı bende ağırlık yapmadı. Yani her gün bakım = yoğun bakım demek değil bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt