Hızlı Uzayan Saç İçin Kullandığınız Takviyeler

Nevin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir saçlarımı uzatmaya çalışıyorum ama ne yaparsam yapayım istediğim hızda uzamıyor. Beslenmeme dikkat etmeye, bol su içmeye ve saç bakım rutinimi düzenli yapmaya çalışıyorum. Buna rağmen bazen aylarca saçımın boyunda neredeyse hiç değişiklik olmuyor gibi hissediyorum.

Geçen ay bir arkadaşım bana saç uzatma takviyeleri önerdi. İçeriğinde biotin, keratin ve çinko bulunan kapsüller kullanmaya başlamış. Onun saçları gerçekten daha dolgun ve sağlıklı görünüyor. Ben de birkaç marka araştırdım ama hangisinin gerçekten etkili olduğunu bilemedim. Çünkü internette hem olumlu hem olumsuz yorumlar var.

Ayrıca bu takviyelerin saç dökülmesini azaltma ve saç tellerini güçlendirme gibi ek faydaları olduğundan da bahsediliyor. Ama takviye kullanmaya başlamadan önce mutlaka düzenli kullanım süresi, yan etkiler ve en iyi etkiyi gösteren içerikler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.

Siz hızlı saç uzaması için hangi takviyeleri kullandınız? Gerçekten işe yarayan ve memnun kaldığınız saç vitamini veya besin takviyesi markaları hangileri? 2025’te çıkan yeni ürünleri deneyenler varsa deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Geçen sene biotin takviyesi kullanmaya başladım (5000 mcg). 3 ay içinde saçımın uzama hızında ciddi fark gördüm. Ama en önemlisi düzenli kullanmak. İlk ay pek bir şey değişmiyor ama 2-3 ay sonra etkisini net görüyorsun.

Oyla 0
Ben biotin yerine çinko ve keratin içeren bir kompleks vitamin kullanıyorum. Markası Solgar. Saçlarım dökülmeyi bıraktı, tırnaklarım bile güçlendi. Tek dezavantajı biraz pahalı olması, ama etkili olduğu için devam ediyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt