İlk Buluşmadan 24 Saat Önce Dolgu Yaptırmak? Pişmanlık mı, Cesaret mi?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Birkaç hafta önce çok yakın bir arkadaşımın randevusu vardı. Uzun süredir sosyal medya üzerinden yazıştığı biriyle ilk kez yüz yüze görüşecekti. Ve her şey son anda gelişti: randevudan 1 gün önce dudak dolgusu yaptırdı. Ben başta “delirdin mi sen?” dedim. Çünkü işlem sonrası şişlik, morarma gibi şeyler yaşanabilir diye biliyordum.

Ertesi gün dudağının bir kenarında hafif bir morluk vardı ama fondötenle gayet iyi kapatıldı. Karşı taraf hiçbir şey anlamamış. Hatta “çok enerjik görünüyorsun” demiş. Arkadaşım da kendini özgüvenli hissettiği için gün çok iyi geçmiş.

Ama bu örnek şans mıydı? Yoksa gerçekten işlemi bir gün öncesine denk getirmek mantıklı mı?

👉 Sizce dudak dolgusu sonrası sosyal hayata karışmak için minimum kaç gün beklemek gerekir? Özel günler için ideal zamanlama ne olmalı?

Bir estetik danışmanı olarak şunu söyleyebilirim: Bu biraz kumar oynamak gibi 😅 Herkesin vücut tepkisi farklıdır. Kimi hemen iyileşir, kimi 3 gün morlukla dolaşır. O yüzden ilk kez yaptıranlara özel gün öncesi asla önermem.

Ama eğer kişi daha önce dolgu yaptırdıysa ve vücudunun tepkisini biliyorsa, o zaman risk daha az. 24 saat gerçekten kısa. En azından 3-4 gün öncesi güvenli sınır. Soğuk kompres, ananas suyu gibi doğal yöntemlerle toparlanma süreci hızlanabiliyor.

Oyla 0
Ben 2 gün sonra düğünüm vardı, riske girdim ve dolguyu yaptırdım. 🙈 Neyse ki çok hafif bir uygulamaydı (0.5 ml) ve doktorum kanül ile uygulama yaptı, morarma neredeyse hiç olmadı.

Ama ilk 1 gün hafif şişlik oluyor, hele gülünce kendinizi farklı hissediyorsunuz. Ben o yüzden ilk 24 saat sosyal ortama çıkmayı pek önermem, özellikle ilk deneyimse.

Bence arkadaşın cesurmuş ama doğru seçim yapmış. Morluklar fondötenle kapatılabiliyor ama özgüven kapatılamıyor 😄

Oyla 0
Geri
Üst Alt