Hacer Mısırlı
Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en çok kafamı karıştıran konulardan biri ilk yıkamanın ne zaman yapılması gerektiği. Kuafördeyken genelde net bir şey söylenmiyor, çevremdekiler ise tamamen farklı şeyler anlatıyor. Kimi “aynı gün yıka” diyor, kimi “en az 2–3 gün bekle” diyor. Bu kadar farklı görüş olunca insan doğruyu yapıp yapmadığından emin olamıyor.
Ben genelde saç derisi hassas biriyim, boyadan sonra saçımda hafif bir gerginlik ve ağırlık hissi oluyor. Bu yüzden yıkamak istiyorum ama bir yandan da rengin akmasından korkuyorum. İlk yıkamayı erken yaparsam boya daha çabuk akar mı, geç yaparsam saç derime zarar verir mi, bu dengeyi kurmak zor geliyor.
Özellikle açık renge boyattıktan sonra ilk yıkamanın önemi daha da artıyor gibi hissediyorum. Yanlış bir adım atıp rengi ya da saç sağlığını riske atmak istemiyorum.
Saç boyasından sonra ilk yıkama için ideal süre nedir, siz nasıl yapıyorsunuz?
Ben genelde saç derisi hassas biriyim, boyadan sonra saçımda hafif bir gerginlik ve ağırlık hissi oluyor. Bu yüzden yıkamak istiyorum ama bir yandan da rengin akmasından korkuyorum. İlk yıkamayı erken yaparsam boya daha çabuk akar mı, geç yaparsam saç derime zarar verir mi, bu dengeyi kurmak zor geliyor.
Özellikle açık renge boyattıktan sonra ilk yıkamanın önemi daha da artıyor gibi hissediyorum. Yanlış bir adım atıp rengi ya da saç sağlığını riske atmak istemiyorum.
Saç boyasından sonra ilk yıkama için ideal süre nedir, siz nasıl yapıyorsunuz?