Saç Boyası Sonrası İlk Yıkama Ne Zaman Yapılmalı?

Hacer Mısırlı

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en çok kafamı karıştıran konulardan biri ilk yıkamanın ne zaman yapılması gerektiği. Kuafördeyken genelde net bir şey söylenmiyor, çevremdekiler ise tamamen farklı şeyler anlatıyor. Kimi “aynı gün yıka” diyor, kimi “en az 2–3 gün bekle” diyor. Bu kadar farklı görüş olunca insan doğruyu yapıp yapmadığından emin olamıyor.

Ben genelde saç derisi hassas biriyim, boyadan sonra saçımda hafif bir gerginlik ve ağırlık hissi oluyor. Bu yüzden yıkamak istiyorum ama bir yandan da rengin akmasından korkuyorum. İlk yıkamayı erken yaparsam boya daha çabuk akar mı, geç yaparsam saç derime zarar verir mi, bu dengeyi kurmak zor geliyor.

Özellikle açık renge boyattıktan sonra ilk yıkamanın önemi daha da artıyor gibi hissediyorum. Yanlış bir adım atıp rengi ya da saç sağlığını riske atmak istemiyorum.

Saç boyasından sonra ilk yıkama için ideal süre nedir, siz nasıl yapıyorsunuz?

Ben kuaförümün tavsiyesiyle en az 48 saat bekliyorum. Bu sürede boyanın saç telinde oturduğunu söylemişti. Gerçekten erken yıkadığım dönemlere göre renk daha uzun süre kalıyor.

Oyla 0
Saç derim çok hassas olduğu için 24 saatten fazla bekleyemiyorum. Ama ilk yıkamada mutlaka sülfatsız ve nazik bir şampuan kullanıyorum. Bu şekilde ne kaşıntı oluyor ne de renk hemen akıyor.

Oyla 0
Bence saç tipine göre değişiyor. Kuru saçlıysan biraz beklemek daha iyi, yağlı saçlıysan çok beklemek rahatsız edici olabiliyor. Ben bunu deneme yanılmayla öğrendim.

Oyla 0
İlk yıkamada suyun sıcaklığı çok önemli. Beklesen bile sıcak suyla yıkarsan boya yine akıyor. Ilık hatta serin suyla yıkamak rengi korumada çok etkili.

Oyla 0
Dermatoloğum boyadan sonra 24–48 saat beklemenin ideal olduğunu söylemişti. Bu süreyi aşırı uzatmanın ekstra faydası yokmuş. O günden beri bu aralığı uyguluyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt