İlk Defa Saç Boyatacaklar İçin Hangi Renk Daha Uygun?

Aylin Demir

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç rengimi değiştirmeyi düşünüyorum ama bir türlü cesaret edemedim. Çünkü daha önce hiç saç boyamadım ve ilk seferde yanlış bir seçim yapmak istemiyorum. En çok kafama takılan şey şu: İlk defa saç boyatacak biri için hangi renk daha uygundur?

Çevremden çok farklı tavsiyeler alıyorum. Kimisi “önce doğal tonlardan başla, köklü değişiklik yapma” diyor, kimisi “ilk boyada cesur ol, açık bir renk dene” diye öneriyor. Benim ten rengim buğday, gözlerim ela. Acaba küllü kahve, çikolata kahve gibi doğal tonlar mı denemeliyim yoksa daha canlı karamel ya da bakır gibi tonlara mı yönelmeliyim?

Bir de kuaförde mi yaptırmalıyım yoksa evde hazır boya setleriyle ilk boyayı kendim yapabilir miyim emin değilim. Bazı arkadaşlarım ilk denemede evde uğraşıp pişman olmuş, bazıları ise çok güzel sonuçlar almış.

👉 Sizce ilk defa saç boyatacak birine hangi renkler daha uygun olur? Ve ilk boya deneyiminde nelere dikkat etmek gerekir?

Ben ilk kez saçımı boyattığımda çikolata kahve tercih etmiştim. Çok keskin bir değişiklik olmadı ama yüzüm daha canlı görünmeye başladı. Bence ilk defa boyatacaklara en uygun renkler doğal kahve tonlarıdır. Hem pişman olmazsın hem de saçın çok yıpranmaz. Eğer sonradan farklı tonlar denemek istersen koyu renkten açmak biraz uğraştırıyor ama yine de güvenli bir başlangıç oluyor.

Oyla 0
Benim tavsiyem kesinlikle kendi saç rengine en yakın tondan başlaman olur. Ben ilk seferde bakır rengi denemiştim ve yüzümde çok farklı durmuştu, pişman olmuştum. Daha sonra doğal kahveye döndüm ve çok daha iyi hissettim. İlk boyada saçın nasıl tepki vereceğini bilmediğin için fazla iddialı tonlara girmemek daha iyi. Karamel veya fındık kahvesi gibi tonlar çok güzel seçenekler.

Oyla 0
İlk kez boyatacaksan bence kuaföre gitmen daha güvenli olur. Çünkü evde boya sürmek deneyim gerektiriyor ve eşit dağılmayabiliyor. Ben ilk seferde küllü kahve denemiştim, çok doğal durdu. Hem beyazım olmadığı için tam kapama derdim de olmadı. İlk deneyimde doğal tonları seçersen yüzün de alışır, sonrasında farklı renklere yönelmek istersen çok daha kolay karar verirsin.

Oyla 0
Benim saçım da buğday tene yakın, ela gözlüyüm. İlk defa saçımı boyattığımda fındık kahvesi seçmiştim ve gerçekten çok doğal durdu. Çevremden olumlu yorumlar aldım. İlk defa boyayacaksan çok koyu siyah ya da çok açık sarı gibi uç tonlardan uzak dur derim. Çünkü yüz hatlarını sertleştirebilir ya da solgun gösterebilir. Daha çok doğal kahve tonlarıyla başlamak en risksiz tercih oluyor.

Oyla 0
Bence ilk defa boyayanlar için önemli olan hem doğal bir görünüm yakalamak hem de saçın sağlığını korumak. Ben ilk seferde karamel tonlarını denemiştim, güneşte çok hoş duruyordu ama koyu taban olduğu için bakım istemişti. Eğer sen kolay ve risksiz bir seçenek istiyorsan çikolata kahve ya da küllü kahve en uygun olur. Hem pişman olmazsın hem de sonrasında renk değiştirmek daha kolay olur.

Oyla 0
Geri
Üst Alt