İlk Kez Botoks Yaptıracaklara Tavsiyeniz Var mı?

Çiğdem Arslan

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır aynaya baktığımda alnımdaki ince çizgiler daha belirgin görünmeye başladı. Yaşla birlikte yüzümde yorgun bir ifade oluştu ve artık kapatıcılarla bile gizleyemiyorum. Bir süredir botoks yaptırmayı düşünüyorum ama ilk defa olacağı için açıkçası biraz korkuyorum. Özellikle “mimiklerin kayboluyor”, “yüz donuyor” gibi yorumlar aklımı karıştırıyor.

Bir klinikle görüştüm, doktor gayet güven verici konuştu ama yine de içimde tedirginlik var. İlk seferde fazla doz yapılırsa doğal görünüm kaybolur diye endişeleniyorum. Doktor “önce düşük dozla başlayalım, gerekirse ekleme yaparız” dedi. Bu da kulağıma mantıklı geldi.

Ama çevremde yaptıran bazı kişiler sonuçtan çok memnun, bazıları da “bir daha asla” diyor. Demek ki herkeste farklı durabiliyor.

Şimdi karar aşamasındayım ama emin olamıyorum.

Sizce ilk kez botoks yaptıracak biri nelere dikkat etmeli? Tecrübeniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

İlk kez yaptıracaklara en büyük tavsiyem: mutlaka alanında uzman bir doktora gidin. Estetik merkezlerinde değil, dermatolog ya da plastik cerrah tercih edin. Doğal sonuç almak tamamen doğru dozla ilgili.

Oyla 0
Ben ilk yaptırdığımda çok korkmuştum ama aslında işlem çok kısa sürüyor. Hafif dozla başlanırsa hiçbir sorun olmuyor. İlk hafta sabırlı ol, sonuç yavaş oturuyor.

Oyla 0
Doktorun eli çok önemli. İlk seferde az doz botoks yapılmalı. Sonuç seni tatmin etmezse ek doz yapılabilir ama fazla yapıldığında mimikler kaybolabiliyor.

Oyla 0
İlk defa yaptıracaksan alnına ve kaş arasına yapılması yeterli olur. Küçük bir başlangıç yap, yüzüne hemen büyük değişiklik gerekmez. Doğallık en güzel sonuç.

Oyla 0
Ben de ilk seferde çok endişeliydim. Soğuk kompres hazırlamak iyi oluyor çünkü işlem sonrası hafif gerginlik hissediliyor. Birkaç gün içinde geçiyor, sonuca bayılacaksın.

Oyla 0
Geri
Üst Alt