💉 İlk Kez Botoks Yaptıracağım, Nelere Dikkat Etmeliyim?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Selam forum ahalisi,

Uzun yıllar boyunca “Botoks bana göre değil” diyerek ertelediğim ama sonunda kabullendiğim bir döneme girdim sanırım. 34 yaşındayım, alnımda ve iki kaşımın arasındaki mimik çizgileri artık kalıcı gibi durmaya başladı. Fondöten sürdüğümde bile o çizgiler altından kendini belli ediyor.

Geçtiğimiz hafta aynaya uzun uzun baktım ve dedim ki: “Neden olmasın?” Ama elbette hemen gidip yaptırmadım. Çünkü botoks deyince kafamda hâlâ onlarca soru işareti var.

🔍 Araştırmalar yapmaya başladım. Kimisi "asla yaptırma, mimiksiz kalırsın" diyor, kimisi "düzenli yapılırsa yaşlanmayı yavaşlatıyor" diyor. Ama ilk defa yaptıracak biri olarak ben neye dikkat etmeliyim?

✅ Hangi marka kullanılmalı?
✅ Doz miktarı nasıl belirleniyor?
✅ İlk uygulamadan sonra ne kadar sürede etkisini gösteriyor?
✅ Gerçekten donuk bir yüz ifadesi oluşuyor mu?

Ben doğallıktan yana biriyim. Mimiklerimin tamamen yok olmasını istemem. Sadece yorgun görünümümü azaltmak ve biraz da çizgileri durdurmak niyetindeyim.

Sizlerden ricam, ilk botoks deneyiminizi anlatabilir misiniz? İlk seferde neler hissettiniz, beklentinizle sonuç örtüştü mü?

İlk kez botoks yaptıracak biri olarak, sizce nelere dikkat etmeliyim?

Botoks benim için bir dönüm noktasıydı resmen 😅 38 yaşında ilk kez yaptırdım, alnımda ve kaz ayaklarımda uygulandı.
İlk seferde çok az dozla başlamak istedim, çünkü mimiklerimin tamamen yok olmasını istemiyordum. Doktorum da bu isteğime saygı duydu.
Uygulama 5 dakika sürdü, iğneler incecik, sadece kaş ortasında biraz can yakıyor. 3. günden sonra etkisini görmeye başlıyorsun, 10. günde tam oturuyor.
Mimiklerim var ama çizgiler yok!
İlk kez yaptıracaksan, mutlaka tecrübeli bir dermatolog ya da medikal estetik hekimi seçmeni öneririm.

Ben 34 yaşındayım, geçen ay ilk botoks deneyimimi yaşadım. Yüzümdeki yorgunluk ifadesi gitmiyordu artık. Özellikle kaş arası çizgim çok derindi.
Benim önerim şu: Uygulamadan önce 2 gün alkol alma, kan sulandırıcı kullanma, sonra da 1-2 gün spor ve sauna yapma. Etkisi azalabilir.
Bende 2-3 gün kaş ortasında hafif şişlik olmuştu ama buzla hemen geçti.
Şu an görüntüm çok daha dinç ve doğal.
İlk seferde dozun düşük tutulması taraftarıyım. Daha sonra gerekiyorsa arttırılır zaten.

Geri
Üst Alt