İp Askı Sonrası Yüzdeki Gerginlik Hissi Ne Zaman Azalır?

Arzu Keskin

Kayıtlı Üye
Yüzümdeki sarkmalar beni rahatsız etmeye başladığı için uzun süredir ip askı işlemini araştırıyorum. Görüntü olarak çok doğal sonuçlar alındığını söylüyorlar ama işlemden sonra yüzde bir süre gerginlik hissi oluyormuş. Bu durumun ne kadar sürdüğünü tam olarak anlayamadım. Kimi “iki üç gün içinde geçiyor” diyor, kimi de “bir aya kadar sürer” diyor.

O hissin sürekli yüzünde olması düşüncesi biraz ürkütücü geliyor açıkçası. Günlük hayatımı etkileyecek kadar rahatsız edici mi, yoksa sadece hafif bir baskı gibi mi oluyor bilmiyorum. Ayrıca bu süreçte mimik yapmak, yatış pozisyonu ya da cilt bakımı gibi konularda da dikkat edilmesi gerekiyormuş.

2026’da bu işlemi yaptırmayı düşünüyorum ama yüzümün ne kadar sürede normale döneceğini bilmeden karar vermek istemiyorum. Sizce ip askı sonrası yüzdeki gerginlik hissi ne kadar sürede azalıyor?

İp askıdan sonra ilk birkaç gün yanaklarımda hafif bir çekilme hissi olmuştu ama dördüncü gün neredeyse tamamen geçti. Doktorum bu hissin iplerin cilt altına yerleşme süreciyle ilgili olduğunu söyledi. Rahatsız edici bir ağrı olmuyor, sadece alışma dönemi gibi.

Oyla 0
Benim yüzümdeki gerginlik hissi yaklaşık bir hafta sürdü. İlk günlerde gülerken hafif bir batma oluyordu ama zamanla geçti. İpler oturdukça o baskı hissi azalıyor. Aynaya baktığımda farkın kalıcı olduğunu görmek bütün o hissi unutturuyor.

Oyla 0
İlk günlerde hafif sertlik hissediyorsun ama abartıldığı kadar değil. Bende üçüncü günden sonra rahatlama başladı. Doktorum yüzü zorlayacak mimiklerden kaçınmamı söylemişti, gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
İp askıdan sonra yüzümde hafif bir gerginlik ve karıncalanma vardı. Birkaç gün sonra azaldı, ikinci haftada tamamen geçmişti. Yatarken yüz üstü pozisyondan uzak durmak gerekiyor, aksi halde ipler yerinden oynayabiliyor.

Oyla 0
Bu hissin süresi kişiye göre değişiyor ama genelde 1–2 hafta içinde tamamen kayboluyor. Cilt ipleri kabul ettikçe baskı azalıyor. Hafif masajlar ve doktorun önerdiği kremler süreci hızlandırıyor. Sabırlı olmak yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt