Isı İşlemi Gören Saçlar Eski Canlılığına Döner Mi?

Binnur Kaya

Kayıtlı Üye
Yıllardır saçlarıma istemeden de olsa çok fazla ısı uyguladım. Düzleştirici, maşa, fön… Özellikle işe giderken ya da bir yere çıkarken “bir kereden bir şey olmaz” diye diye saçlarımı epey yıprattığımı şimdi fark ediyorum. Şu an saçlarım cansız, kırılgan ve eskisi gibi dolgun durmuyor.

Isı kullanmayı azalttım hatta neredeyse tamamen bıraktım ama saçlarım hâlâ eski haline dönmedi. Bu beni biraz umutsuzluğa sürüklüyor. Acaba tamamen hasar gördü ve geri dönüşü yok mu diye düşünüyorum. Kesmeden toparlanır mı, yoksa bu hasar kalıcı mı gerçekten bilmiyorum.

İnsan çevresinde “ben bıraktım, saçım kendine geldi” diyenleri duyunca umutlanıyor ama herkesin saç yapısı farklı. Gerçekten bu süreci yaşayanların deneyimlerini bilmek istiyorum.

Uzun süre ısı işlemi gören saçlar gerçekten eski canlılığına dönebiliyor mu, yoksa hasar kalıcı mı oluyor?

Ben ısıyı tamamen bıraktıktan sonra saçlarım toparladı ama bu kısa sürede olmadı. Yaklaşık 6–7 ay sonra fark etmeye başladım. İlk başta çok kötü görünüyordu ama sabırla bekleyince saçlar güçlendi.

Oyla 0
Açıkçası saçlarım tamamen eski haline dönmedi ama ciddi şekilde daha sağlıklı oldu. Hasarlı kısımlar zamanla kesildikçe saçın genel görüntüsü de iyileşiyor. Bir gecede mucize beklememek lazım.

Oyla 0
Isı koruyucu kullanmadan yaptığım işlemler saçımı mahvetmiş. Sonradan öğrendim ama iş işten geçmişti. Yine de ısıyı bırakınca kırılma azaldı, bu bile büyük fark.

Oyla 0
Benim saçlarım dalgalıydı, ısıdan sonra formunu kaybetmişti. Isıyı bıraktıktan sonra doğal dalgalarım yavaş yavaş geri gelmeye başladı. Bu bile bana umut verdi.

Oyla 0
Saçın hasar gören kısmı geri gelmiyor ama yeni uzayan saçlar çok daha sağlıklı oluyor. O yüzden sabırla uzatıp yıpranan kısımları zamanla kestirmek en mantıklısı bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt