Isıdan Koruyucu Sprey Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Ülkü

Kayıtlı Üye
Birçok yerde ısı koruyucu spreyin mutlaka kullanılması gerektiği söyleniyor. Ama açıkçası “gerçekten işe yarıyor mu yoksa sadece pazarlama ürünü mü?” diye düşünüyorum. Çünkü bazı ürünleri kullandığımda çok fark göremedim.

Araştırmalarıma göre bu spreyler saç telinin etrafında ince bir tabaka oluşturuyor ve ısının direkt saça zarar vermesini engelliyor. Böylece kırıklar azalıyor, saç daha parlak görünüyor. Ancak herkesin saç yapısı farklı olduğu için etki kişiden kişiye değişiyor olabilir.

Benim en büyük problemim saç uçlarımın kuruması ve kırılması. Eğer gerçekten işe yarıyorsa düzenli kullanmak istiyorum. Ama boşa zaman kaybetmek de istemiyorum.

👉 Sizce ısıdan koruyucu sprey gerçekten saçın yanmasını ve kırılmasını engelliyor mu?

Ben uzun zamandır L’Oréal Heat Protect Spray kullanıyorum. Önce etkisine inanmıyordum ama düzenli kullanımda saç uçlarımda kırıkların azaldığını gördüm. Kesinlikle fark ediyor.

Oyla 0
Ben Tresemmé Heat Defence kullandım. Saçım daha parlak oldu, maşa sonrası elektriklenme azaldı. İşe yaradığını düşünüyorum. Tabii tek başına mucize değil, bakım yapmak da şart.

Oyla 0
Profesyonel ürünler fark yaratıyor. Kerastase Defense Thermique kullandığımda saçım asla yanmadı. Düzleştiriciyi yüksek ısıda kullansam bile saçım sağlıklı kalıyor.

Oyla 0
Benim tercihim Schwarzkopf Guardian Angel. Saçımı çok korudu. Önceden yanık gibi kokardı, şimdi hiç olmuyor. Etkisine inanıyorum.

Oyla 0
Ben doğal içerikli ürünleri seviyorum. OGX Heat Protect Spray kullandım, saçım daha nemli görünüyor. Bence kesinlikle faydalı.

Oyla 0
Kullandığımda ve kullanmadığımda saçımda çok fark var. Özellikle düzleştirici sonrası. Ben Moroccanoil Perfect Defense kullanıyorum, çok memnunum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt