Jiletle Tüy Alımı Sonrası Batık Oluşumunu Engellemek Mümkün mü?

Çiğdem

Kayıtlı Üye
Jilet, hızlı ve kolay ama her seferinde bacaklarımda birkaç tane batık tüy oluşuyor. Özellikle kıvrımlı bölgelerde tüyler içe doğru uzayıp kızarıklık yapıyor. Krem sürüyorum, jilet yönüne dikkat ediyorum ama yine de bazı bölgelerde batık kaçınılmaz oluyor.

Son zamanlarda duş sonrası hafif vücut peelingi ve tüylerin çıkış yönüne göre jilet kullanmaya başladım. Ayrıca alkollü değil, aloe veralı bir tıraş jeli kullanıyorum. Batıklar biraz azaldı ama tamamen geçti diyemem.

Sizce jilet sonrası batıkları sıfıra indirmek mümkün mü, hangi ürün veya uygulama size gerçekten fayda sağladı?

Jilet kullanmak hızlı ve kolay ama benim için batık problemi ciddi bir sıkıntı. Özellikle kalça ve baldır bölgemde tüyler içeriye doğru uzuyor. Son dönemde jiletten önce duşta ılık kompres, sonra da glikolik asitli bir losyon uygulamaya başladım. Peeling de yapıyorum ama çok nazikçe. Böylece batıkların büyük ölçüde azaldığını söyleyebilirim.

Oyla 0
Ben bir dönem neredeyse her jilet kullanımından sonra batıkla uğraştım. Cildim ince olduğu için hemen tahriş oluyordu. Sonra jileti tüy çıkış yönünde kullanmaya başladım, daha az bastırarak. Duş sonrası gözenekler açıkken uygulamak çok fark etti. Ayrıca çay ağacı yağı içeren losyonlar da batıkları hafifletiyor. Sadece bakım değil, doğru teknik çok önemli.

Oyla 0
Erkek olarak tıraş sonrası batık sadece yüzde değil, omuz ve sırt bölgesinde de oluyor. Jilet sonrası direkt kıyafet giymemeye dikkat ediyorum. Bir süre cildin hava alması gerekiyor. Ayrıca kıyafetlerin kumaşı da önemli. Sentetik kumaşlar teri hapsedip batık riskini artırıyor. Yani cilt bakımı kadar giyim seçimi de etkili.

Oyla 0
Geri
Üst Alt