Kadınlarda Botoks Uygulaması Kaç Ayda Bir Yapılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bensu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bensu

Kayıtlı Üye
Botoks yaptırmayı düşünen birçok kadının aklına gelen ilk sorulardan biri, “kaç ayda bir tekrarlamak gerekiyor?” oluyor. Benim de bu konuda kafam karışık çünkü bazı kaynaklar 4 ayda bir, bazıları ise yılda bir kez yapılmasının yeterli olduğunu söylüyor. Bu kadar farklı bilgi arasında doğru olanı bulmak zorlaşıyor.

Botoks, kasların hareketini geçici olarak sınırladığı için etkisi belirli bir süre sonra azalıyor. Ortalama olarak 4 ila 6 ay arasında etkisini kaybettiği söyleniyor. Ancak bu süre kişiden kişiye değişebiliyor. Örneğin, mimiklerini çok kullanan, yoğun stres yaşayan veya metabolizması hızlı çalışan kadınlarda botoks etkisi daha çabuk geçebiliyormuş. Öte yandan, düzenli botoks yaptıran kişilerde kaslar zamanla zayıfladığı için sonraki uygulamaların etkisi daha uzun sürebiliyor.

Bir de doz ayarı meselesi var. Doğallığı korumak isteyen kadınlar genelde daha düşük doz tercih ediyor. Bu da etkisinin biraz daha kısa sürmesine neden olabiliyor. Yüksek dozda yapılan botoks daha uzun süre dayanabiliyor ama “donuk ifade” riski artıyor. Bu yüzden dengeyi iyi tutturmak şart.

Benim merak ettiğim şu: Kadınlarda botoks için en ideal aralık gerçekten 4-6 ay mı, yoksa daha uzun süre koruyan sonuçlar da mümkün mü? Deneyimleyenler bu konuda neler söylüyor?

Ben 3 yıldır düzenli botoks yaptırıyorum. İlk başlarda 4 ayda bir gidiyordum ama artık 6 ayda bir yaptırıyorum, çünkü etkisi daha uzun sürüyor. Düzenli yaptırdıkça süre gerçekten uzuyor.

Oyla 0
Benim doktorum bana baştan “ortalama 5 ayda bir tekrarlarsın” demişti. Bende öyle oldu, 5 ay civarında etkisi azalmaya başlıyor. Yüzümde çizgiler geri dönmeden yeniden yaptırıyorum.

Oyla 0
Ben düşük doz tercih ediyorum çünkü doğal görünüm istiyorum. Bu yüzden 3-4 ayda etkisi azalıyor. Ama bana göre önemli olan kalıcılık değil, doğallık. Yılda 3 kere yaptırmak bana yetiyor.

Oyla 0
Bende botoksun etkisi ilk uygulamada kısa sürmüştü, 3 ayda kayboldu. Ama ikinci ve üçüncü seanslarda 6 aya kadar dayandı. Sanırım vücut alıştıkça etki süresi uzuyor.

Oyla 0
Benim doktorum bana “6 ayda bir gel” dedi. Şimdiye kadar hep bu aralıkta yaptırdım ve çok memnunum. Ne donuk ifade oldu ne de çizgiler geri döndü. Bence herkesin cilt yapısına göre değişiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt