Kadınlarda Boyalı Saçlarda Saç Serumu Kullanmak Saçı Yıpratır Mı?

Nisa Koral

Kayıtlı Üye
Saçlarımı uzun süredir boyattığım için bakım konusuna daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum. Son zamanlarda saç serumu kullanmayı düşünüyorum ama boyalı saçlarda bunun saçı yıpratıp yıpratmadığı konusunda kararsızım. Çünkü zaten boya nedeniyle saç tellerim hassas ve kuru.

Bazı serumların onarıcı olduğu söyleniyor ama içeriklere baktığımda alkol ya da farklı aktif maddeler görüyorum. Bu da “acaba boyalı saçı daha mı çok kurutur” endişesini aklıma getiriyor. Saçlarım parlak görünsün isterken daha mat ve sert bir hâl almasını istemiyorum.

Boyalı saçlarda serumu saç derisine mi yoksa sadece saç tellerine mi uygulamak gerektiği de net değil. Kimi sadece dipten uygulanmalı diyor, kimi ise boyalı kısımlara sürülmemesi gerektiğini savunuyor. Bu kadar farklı görüş arasında kalınca insan denemeden karar veremiyor.

Saç serumu kullanıp boyalı saçlarında sorun yaşayan ya da tam tersine fayda gören kadınların deneyimleri benim için çok daha yol gösterici olur. Çünkü teorik bilgiler yerine gerçek kullanım sonuçlarını merak ediyorum.

Boyalı saçlara sahip kadınlarda saç serumu kullanımı saç tellerini yıpratır mı, yoksa doğru kullanıldığında koruyucu bir etki sağlar mı?

Ben boyalı saçlarımda serum kullandım ve yıpranma yaşamadım. Aksine saçlarım daha yumuşak oldu. Ancak serumu sadece saç derisine uyguladım, boyalı kısımlara çok getirmedim.

Oyla 0
Alkol içeren bir serum kullandığımda saçlarım kurudu. Sonra daha nazik içerikli bir seruma geçtim. Ürün seçimi boyalı saçlarda gerçekten çok önemli.

Oyla 0
Serumu saç uçlarına sürdüğümde boyanın renginde bir değişim olmadı. Ama fazla kullandığımda saçlar sertleşti. Miktarı ayarlamak şart.

Oyla 0
Boyalı saçlar zaten hassas olduğu için serumu daha seyrek kullanıyorum. Haftada birkaç kez yeterli oluyor. Bu şekilde yıpranma yaşamadım.

Oyla 0
Serum boyalı saçlara zarar vermedi ama tek başına da kurtarmıyor. Maske ve doğru şampuanla birlikte kullanınca daha iyi sonuç aldım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt