Kadınlarda Düzenli Cilt Bakımı Cildi Gerçekten Güzelleştirir Mi?

Çiğdem Tunç

Kayıtlı Üye
Cilt bakımıyla ilgili en çok kafama takılan sorulardan biri bu. Her yerde “düzenli bakım yaparsan cildin düzelir” deniyor ama bazen çevremde tam tersini de görüyorum. Hiçbir şey kullanmayan ama cildi çok güzel olan insanlar var. Bir yandan da her gün özenle bakım yapan ama hâlâ sivilce, leke ya da matlık yaşayanlar… Bu çelişki beni gerçekten düşündürüyor.

Ben dönem dönem çok heveslenip düzenli bakım yapıyorum, sonra ya sonuç alamadığımı düşünüp bırakıyorum ya da cildim farklı tepkiler verdiği için motivasyonum düşüyor. “Acaba yanlış ürün mü kullanıyorum, yoksa bu iş gerçekten zaman mı istiyor?” diye kendi kendime sorup duruyorum. Bazen de fazla uğraşmanın cildi daha kötü yaptığı hissine kapılıyorum.

Düzenli bakım derken herkesin anladığı şey de farklı. Kimi için sadece temizleyip nemlendirmek yeterli, kimi için serumlar, maskeler, aktif içerikler şart. Ama gerçekten güzelleştiren şey hangisi, cildi daha sağlıklı ve canlı gösteren ne, bunu ayırt etmek zor.

Ben mucize beklemiyorum ama emeğimin karşılığını görmek istiyorum. Cildimin daha dengeli, daha sağlıklı görünmesi benim için “güzelleşmek” demek. Bu yüzden düzenli bakım gerçekten buna katkı sağlıyor mu, yoksa genetik ve yaşam tarzı daha mı baskın, bunu merak ediyorum.

Kadınlarda düzenli cilt bakımı cildi gerçekten güzelleştirir mi, etkisini görmek için ne kadar sabırlı olmak gerekir?

Bence düzenli bakım cildi güzelleştiriyor ama hemen değil. Ben birkaç ay sabrettikten sonra farkı gördüm. Daha az sivilce, daha dengeli bir cilt oldu.

Oyla 0
Az ama düzenli bakım bence en etkilisi. Çok ürün kullandığımda cildim bozuldu, sadeleştirdiğimde daha güzel görünmeye başladı.

Oyla 0
Düzenli cilt bakımı mucize yaratmıyor ama cildi gerçekten daha sağlıklı ve dengeli hale getiriyor. Sabır, doğru ürün ve sürdürülebilirlik olunca fark mutlaka görülüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt