Kadınlarda İnce Telli Saçlarda Saç Yağı Kullanmak Mantıklı Mı?

Leyla Demirci

Kayıtlı Üye
İnce telli saçlara sahip olduğum için saç yağı kullanma konusunda hep kararsız kaldım. Bir yandan saç uçlarım kuru ve bakımsız duruyor, diğer yandan yağ kullanırsam saçlarımın daha da sönük ve ağır görüneceğinden korkuyorum. Bu yüzden uzun süre saç yağlarından uzak durdum.

Son zamanlarda saçlarımın daha kırılgan olduğunu fark edince bakım ihtiyacı olduğunu kabul ettim. Ancak ince telli saçlarda yağ kullanımı gerçekten işe yarar mı, yoksa sadece saçın hacmini mi düşürür, bunu kestiremiyorum. Bazı kadınlar az miktarda kullandığında sorun olmadığını söylüyor, bazıları ise tamamen uzak durulması gerektiğini savunuyor.

Saç yağı kullanırken sadece saç uçlarına mı sürmek gerekir, yoksa saçın tamamına mı uygulanmalı, bu da kafamı karıştıran konulardan biri. Ayrıca yağın türü de önemli gibi görünüyor. Ağır yağlar mı sorun yaratıyor, yoksa her yağ ince telli saç için riskli mi, emin olamıyorum.

Saçlarımın daha sağlıklı görünmesini istiyorum ama hacim kaybı yaşamak da istemiyorum. Bu yüzden ince telli saçlara sahip kadınların gerçek deneyimleri benim için çok değerli.

İnce telli saçlara sahip kadınlar için saç yağı kullanımı gerçekten mantıklı bir bakım yöntemi midir?

Ben ince telli saçlara sahibim ve saç yağını sadece uçlara kullanıyorum. Bu şekilde bakım sağlıyor ama saçlarım sönmüyor. Tüm saça uygulamak bana ağır geldi.

Oyla 0
Ağır yağlar ince telli saçlar için gerçekten zorlayıcı oluyor. Daha hafif yapılı yağlara geçtiğimde saçlarım daha dengeli durdu. Yağın türü çok fark ediyor.

Oyla 0
Yıkama öncesi yağ kullanmak benim için daha mantıklı oldu. Gün içinde kullandığımda saçlarım hemen yatıyordu. Duş öncesi bakım daha güvenli geliyor.

Oyla 0
Saç yağı ince telli saçta mucize yaratmıyor ama doğru kullanılırsa zarar da vermiyor. Az ve kontrollü kullanım şart. Fazlası hemen belli oluyor.

Oyla 0
Ben saç yağına mesafeliydim ama doğru ürünü bulunca fikrim değişti. Saçlarım daha az kırılıyor ve daha sağlıklı uzuyor. Hacim kaybı yaşamadım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt