Kadınlarda Kepeğe Karşı En Etkili Şampuan Hangisi?

Hilal Taşçı

Kayıtlı Üye
Kepek problemi benim için dönemsel değil, neredeyse sürekli hale gelmiş bir sorun. Bazı zamanlar azalıyor gibi oluyor ama tamamen geçtiğini hiç hatırlamıyorum. Özellikle koyu renk kıyafet giydiğimde omuzlarımdaki beyazlık beni inanılmaz rahatsız ediyor. Üstelik sadece görüntü değil, kaşıntı ve gerginlik hissi de işin cabası.

Marketlerden aldığım kepeğe karşı şampuanların bazıları ilk birkaç yıkamada iyi geliyor ama sonra etkisi kayboluyor. Bazıları ise saçımı o kadar kurutuyor ki bu sefer saç derim daha da pul pul oluyor. “Kepek için” diye alınan ürünlerin saç derisini bu kadar zorlaması normal mi, yoksa ben yanlış ürün mü seçiyorum, emin olamıyorum.

Bir de kepeğin sebebi konusunda çok fazla kafa karışıklığı var. Kuru saç derisi mi, yağlanma mı, stres mi, yoksa yanlış ürünler mi? Sebep net değilken doğru şampuanı seçmek daha da zorlaşıyor. Dermatolojik şampuanlar mı daha etkili, yoksa düzenli kullanılan nazik ürünler mi, bunu merak ediyorum.

Kepekten tamamen kurtulmak mümkün mü bilmiyorum ama en azından kontrol altına almak istiyorum. Sürekli deneme yanılma yapmak da yorucu hale geldi.

Kadınlarda kepeğe karşı en etkili şampuan hangisi, gerçekten işe yarayan bir çözüm var mı?

Ben dermatologun önerdiği şampuanla kepeğimi kontrol altına aldım. Her gün değil, haftada 2–3 kez kullanınca saçım da kurumadı.

Market şampuanları bende işe yaramadı. Medikal içerikli şampuanlar daha etkili oldu ama düzenli kullanmak gerekiyor.

Kepek aslında saç derisi problemi. Ben kepeğe karşı şampuanla birlikte saç derisi bakımına başlayınca rahatladım. Vichy markasının kepeğe karşı şampuanını araştır derim.

Stresli dönemlerde kepek çok artıyor. Şampuan tek başına yetmiyor ama doğru ürünle kontrol etmek mümkün. Argan yağı bakımıyla azda olsa kepeği bastırabiliyorum.

Kepeğe karşı en etkili şampuan kişiye göre değişiyor ama medikal içerikli, düzenli kullanılan ve saç derisini kurutmayan ürünler en iyi sonucu veriyor. Gerekirse dermatolog desteği şart. Ama şampuan olarak Ducray markası ya da Vichy piyasada kendini ispatlamış ürün seçeneklerine sahipler.

Geri
Üst Alt