Kadınlarda Saç Serumu Kullanmak Dökülmeyi Gerçekten Azaltır Mı?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Son dönemde saç dökülmem arttığı için bakım ürünlerini daha dikkatli incelemeye başladım. Özellikle saç serumları çok fazla öneriliyor ama gerçekten işe yarayıp yaramadıkları konusunda kafam oldukça karışık. Her ürün “dökülmeyi azaltır” diyor ama kullanıcı yorumları çok farklı.

Saçlarım ince telli ve omuz hizasında. Duş sonrası tararken eskisine göre daha fazla saç gelmeye başladı. Mevsimsel mi, stres mi, yoksa hormonal bir durum mu tam ayırt edemiyorum. Bu yüzden seruma başlamadan önce beklentimi doğru ayarlamak istiyorum.

Bazı kadınlar birkaç haftada dökülmenin azaldığını söylüyor, bazıları ise aylarca kullanıp hiçbir fark görmediğini yazmış. Bu da insanı kararsız bırakıyor. Bir ürüne düzenli olarak zaman ve para ayırmadan önce gerçekten ne işe yaradığını bilmek istiyorum.

Serumların saç köklerini mi güçlendirdiği, yoksa sadece saç tellerini mi daha sağlıklı gösterdiği de net değil. Eğer sadece görüntüyü toparlıyorsa buna göre yaklaşmak isterim. Dökülmeyi gerçekten azaltıyorsa da sabırla devam etmek daha kolay olur.

Bu ürünü düzenli kullanan kadınların deneyimlerini öğrenmek benim için çok daha yol gösterici olur.

Kadınlarda saç serumu kullanımı düzenli olduğunda saç dökülmesini gerçekten azaltan bir etki sağlar mı?

Ben yaklaşık iki ay düzenli kullandım. Dökülme tamamen durmadı ama belirgin şekilde azaldı. Özellikle duş sonrası taramada fark ettim. Tek başına mucize değil ama destekleyici olduğunu düşünüyorum.

Oyla 0
Bende stres kaynaklı dökülme vardı. Serumla birlikte beslenmeye dikkat edince daha iyi sonuç aldım. Sadece seruma bağlamak doğru değil ama sürecin toparlanmasına katkı sağladı.

Oyla 0
Ben çok beklentiyle başladım ama ilk ay hiçbir şey değişmedi. İkinci ayda saçlarım daha güçlü hissettirmeye başladı. Sabırlı olmak gerekiyor, kısa sürede sonuç beklememek lazım.

Oyla 0
Serum saç köklerinden çok saçın genel kalitesini toparlıyor gibi geldi bana. Daha az kırılma oldu. Bu da dolaylı olarak dökülmeyi azaltmış olabilir.

Oyla 0
Her saç tipinde aynı etkiyi göstermiyor. Arkadaşımda çok işe yaradı, bende orta seviyede etki etti. Yine de bilinçli kullanıldığında denemeye değer.

Oyla 0
Geri
Üst Alt