Karma Ciltler İçin Pudra Önerisi Var Mı?

Nisa Karaca

Kayıtlı Üye
Karma bir cildim var ve makyaj yaparken en çok zorlandığım şeylerden biri pudra seçimi oldu diyebilirim. Özellikle T bölgem gün içinde çabuk parlıyor ama yanaklarım o kadar yağlı değil. Bu yüzden bazı pudralar sürdüğümde T bölgesini güzel matlaştırıyor ama yanaklarımı fazla kuru gösteriyor.

Daha önce birkaç farklı pudra denedim ama bazıları yüzümde çok ağır durdu. Özellikle fazla sürünce cildim sanki pudrayla kaplanmış gibi görünüyor ve doğal durmuyor. Bir de bazı pudralar gözenekleri daha belirgin gösteriyor gibi geliyor bana.

Gün içinde parlama kontrolü sağlaması benim için önemli ama aynı zamanda cildi çok donuk da göstermesin istiyorum. Daha doğal duran ve makyajın üstünde kalın bir tabaka gibi durmayan bir pudra arıyorum aslında.

Genelde makyajımı sabitlemek için çok az pudra kullanıyorum. O yüzden hem hafif yapılı hem de karma ciltte iyi duran bir ürün bulabilirsem benim için ideal olacak.

Karma ciltlerde parlamayı kontrol eden ama cildi çok kuru göstermeyen pudra öneriniz var mı?

Karma ciltte pudra seçimi gerçekten biraz zor olabiliyor. Çünkü T bölgesi için matlaştırıcı bir ürün gerekirken yanaklarda aynı ürün fazla kuru durabiliyor. Bu yüzden birçok kişi pudrayı sadece T bölgesine uygulamayı tercih ediyor. Böyle olunca hem parlama kontrol ediliyor hem de yüzün diğer bölgeleri daha doğal kalabiliyor.

Oyla 0
Şeffaf pudralar karma ciltlerde daha rahat kullanılabiliyor. Çünkü renkli pudralar bazen fondötenin görüntüsünü değiştirebiliyor. İnce yapılı bir transparan pudra az miktarda uygulandığında makyajı sabitleyebiliyor ve gün içinde oluşan parlamayı biraz azaltabiliyor.

Oyla 0
Bazı pudralar gerçekten çok kalın olabiliyor ve ciltte hemen belli oluyor. Bu yüzden büyük bir fırça ile çok az ürün almak genelde daha iyi sonuç veriyor. Pudrayı bastırarak değil hafifçe uygulamak daha doğal bir görünüm sağlayabiliyor.

Oyla 0
Karma ciltlerde gözenek görünümü de bazen pudrayla daha belirgin olabiliyor. O yüzden çok yoğun pudralar yerine daha ince yapılı olanlar tercih edilebiliyor. Özellikle makyajı sabitleyen ama ciltte tozlu durmayan ürünler daha kullanışlı oluyor.

Oyla 0
Gün içinde pudrayı tekrar tekrar uygulamak bazen makyajı ağırlaştırabiliyor. Bunun yerine yağ emici kağıt kullananlar da var. Önce fazla yağı alıp sonra çok az pudra geçildiğinde makyaj daha taze görünebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt