Kepek İçin Denediğiniz En Etkili Ürün Ne Oldu?

Neva Nazlıer

Kayıtlı Üye
Kepek sorunu bende dönem dönem ortaya çıkıyor ama bu sefer gerçekten inatçı çıktı. Saçımı yıkadıktan hemen sonra bile omuzlarıma dökülen beyazlıklar canımı çok sıkmaya başladı. En kötüsü de kaşıntıyla birlikte gelmesi. Kepek karşıtı olduğu söylenen şampuanlardan birkaç tane denedim, bazıları ilk gün iyi gibi oldu ama sonra etkisi azaldı. Hatta bazıları saçımı aşırı kuruttuğu için kepekten çok daha kötü bir görüntü oluştu.

Market ürünleri, eczane şampuanları, bitkisel denilenler… Hepsinden biraz biraz denedim ama net bir çözüm bulamadım. Bir noktada “acaba kepek değil de başka bir şey mi” diye düşünmeye başladım. Çünkü bazen yağlı kepek gibi oluyor, bazen de saç derim pul pul dökülüyor. Hangisi hangisi, nasıl ayırt edeceğimi de bilmiyorum.

Çevremden çok fazla öneri geliyor ama herkesin söylediği ürün başka. Birine iyi gelen diğerinde hiç işe yaramamış. O yüzden gerçek deneyimleri duymak istiyorum. Sadece ilk gün değil, uzun vadede kepeği gerçekten kontrol altına alan bir şey var mı merak ediyorum.

Kepek için gerçekten işe yarayan, sizi uzun süre rahatlatan bir ürün ya da yöntem oldu mu?

Benim kepeğim yağlı kepekmiş, bunu çok geç anladım. Normal kepek şampuanları hiç işe yaramadı. Eczaneden aldığım medikal bir şampuanla düzeldi. İlk başta saçımı kuruttu ama birkaç hafta sonra kepek tamamen azaldı. Şimdi sadece ara ara kullanıyorum.

Oyla 0
Bende kepek stresle birlikte çıkıyor. Ne kadar ürün denersem deneyeyim stresliyken geçmiyordu. Çay ağacı yağı içeren bir şampuan beni rahatlattı ama tamamen bitirmedi. Düzenli kullanım ve biraz da stres kontrolü şart gibi.

Oyla 0
Kepek karşıtı şampuanları arka arkaya kullanınca saç derim daha da hassaslaştı. Sonra bir dermatoloğun önerdiği şekilde haftada iki kez medikal, diğer günler çok basit bir şampuan kullandım. Bu denge bana iyi geldi.

Oyla 0
Benim için saç derisi peelingi dönüm noktası oldu. Ayda bir yapıyorum, birikmiş ölü deriyi temizliyor. Peelingten sonra kepek belirgin şekilde azaldı. Tek başına şampuan yeterli olmuyormuş onu anladım.

Oyla 0
Ev yapımı çözümler bende pek işe yaramadı. Sirke falan denedim ama geçici oldu. Sonunda sabit bir ürüne karar verip uzun süre kullandım. Bence kepekte en önemli şey sürekli ürün değiştirmemek. Son olarak da Vichy markalı kepek şampuanını şiddetle tavsiye ederim. İlk kullanımda bile etkisini hissedebiliyorsunuz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt