Kepek İçin Denemediğim Şey Kalmadı, Ne Yapmalıyım?

İcran Topel

Kayıtlı Üye
Kepek sorunu benim için artık sabır testine dönüştü. İlk başta hafifti, önemsemedim. Sonra omuzlara dökülmeler başladı, kaşıntı eklendi ve ne yaptıysam tam anlamıyla geçmedi. Market şampuanları, eczane ürünleri, bitkisel denilen çözümler… Hepsini denedim ama ya kısa süreli rahatlama sağladı ya da hiç etki etmedi.

Bazı ürünler kepeği azalttı ama saç derimi aşırı kuruttu. Bu sefer kaşıntı arttı. Nem verenler ise kepeği daha belirgin hale getirdi. Yağlı kepek mi, kuru kepek mi onu bile net ayırt edemiyorum. İnternette okudukça kafam daha da karıştı çünkü herkes başka bir şey öneriyor. Birine iyi gelen, diğerinde hiç işe yaramıyor.

Bir noktadan sonra “acaba yanlış bir şey mi yapıyorum” diye düşünmeye başladım. Sürekli ürün değiştirmek mi durumu kötüleştiriyor, yoksa doğru ürünü henüz bulamadım mı bilmiyorum. Kepek sadece görüntü olarak değil, psikolojik olarak da yıpratıyor. Temiz olsan bile kendini bakımsız hissediyorsun.

Artık deneme yanılma ile değil, gerçekten işe yarayan bir yol bulmak istiyorum. Kısa süreli değil, daha kalıcı bir çözüm mümkün mü merak ediyorum.

Kepek sorununda bu noktadan sonra nasıl bir yol izlemek daha mantıklı olur, siz ne yaptınız?

Benim kepek sorunum yanlış şampuan kullanımından kaynaklanıyormuş. Sürekli kepek karşıtı kullanınca saç derim iyice kurudu. Dermatoloğun önerisiyle haftada iki gün medikal, diğer günler çok basit bir şampuan kullandım. Bu denge kepeği azalttı.

Oyla 0
Bende kepek stresle çok bağlantılı çıktı. Ne kadar ürün denersem deneyeyim stresliyken geçmiyordu. Biraz sakinleşince ve düzenli uyuyunca fark edilir şekilde azaldı. Ürün kadar yaşam tarzı da etkiliyor.

Oyla 0
Kepek bende yağlı kepekmiş, bunu geç fark ettim. Kuru kepek gibi davranınca daha da arttı. Saç derisini aşırı yağlandıran maskeleri bıraktım, kaşıntı da azaldı. Doğru türü anlamak çok önemli.

Oyla 0
Ben sürekli ürün değiştirmenin kepeği artırdığını düşünüyorum. Bir ürünü en az birkaç hafta kullanmadan karar vermemek gerekiyor. Sabit kalınca saç derisi daha az tepki verdi.

Oyla 0
Ev yapımı çözümler bende işe yaramadı. Sirke, yağ vs. denedim ama geçici oldu. Sonunda profesyonel bir görüş almak bana daha mantıklı geldi. Kepek bazen kozmetik değil, cilt sorunu oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt