Kepek Şampuanı Kullanıyorum Ama Saçlarım Daha Çabuk Yağlanıyor

Buket Yıldırım

Kayıtlı Üye
Kepek sorunum olduğu için düzenli olarak kepek şampuanı kullanıyorum ama son zamanlarda saçlarımın eskisine göre daha çabuk yağlandığını fark ettim. Yıkadıktan sonraki gün saç diplerim hemen ağırlaşıyor ve yağlı bir görünüm oluşuyor. Kepek biraz azalmış gibi ama bu sefer yağlanma kontrol edilemez hale geldi.

Kepek şampuanlarının saç derisini kuruttuğunu ve bunun da saç derisini daha fazla yağ üretmeye ittiğini okudum. Acaba kullandığım şampuan saç derimi fazla mı kurutuyor, yoksa bu geçici bir süreç mi emin olamıyorum. Kepekten kurtulmaya çalışırken başka bir sorunla uğraşmak istemiyorum.

Kepek şampuanı kullanırken saçın daha çabuk yağlanmasının nedeni ne olabilir?

Benim yaşadığımda sorun şampuanın çok güçlü olmasıydı. Saç derisi kuruyunca kendini korumak için daha fazla yağ üretiyor. Daha hafif içerikli bir kepek şampuanına geçince yağlanma azaldı.

Oyla 0
Kepek şampuanını her yıkamada kullanmak bende de yağlanmayı artırdı. Şimdi haftada 2 kez kullanıyorum, diğer günler normal şampuanla yıkıyorum. Bu dengeyi sağladı.

Oyla 0
Kepek şampuanını sadece saç derisine uygulamak çok önemli. Boylara da sürdüğümde saçım daha çabuk ağırlaşıyordu. Şimdi boylara ayrı şampuan kullanıyorum.

Oyla 0
İlk birkaç hafta yağlanma artmış gibi hissediliyor ama saç derisi alışınca bu durum azalabiliyor. Benim için bu süreç yaklaşık 2–3 hafta sürdü.

Oyla 0
Kepek şampuanı sonrası saç derisini çok sıcak suyla durulamak da yağlanmayı artırıyor. Ilık suyla durulayınca fark ettiğim bir iyileşme oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt