Kimyasal İçermeyen Boyalar da Saçı Kurutur mu? Nemini Geri Kazandıran Bakımlar Neler?

Serpil Çakmak

Kayıtlı Üye
Saçlarımı tamamen doğal içeriklerle boyuyorum ama zamanla daha kuru ve kırılgan hale geldi. Kimyasal içermeyen boyalar da saçı kurutabilir mi? Nemini geri kazandırmak için hangi bakımları düzenli yapmalıyım?

Evet, doğal boyalar bile bazen saçı kurutabiliyor, özellikle sürekli kullanıldığında. Bu deneyimi ben de yaşadım ve saçım zamanla kurudu, kırılganlaştı. Ama birkaç basit ama etkili yöntemle saçıma nem kazandırmayı başardım.

Öncelikle, süt ve bal maskesi saçın nemini geri kazandırıyor. Biraz süt ile bir tatlı kaşığı balı karıştırıp saç uçlarına masaj yaparak uyguladım. Süt saçı beslerken, bal da nemi hapseder ve saçın yumuşamasına yardımcı olur. Haftada bir uygulamak yeterli.

Yumurtalı maske de çok faydalı oldu. 1 yumurtayı çırpıp içine biraz zeytinyağı ekleyip karıştırdım. Bu karışımı saçımda 20-30 dakika beklettim. Yumurtanın içindeki protein, saçı güçlendirirken, zeytinyağı da saçı besliyor. Haftada bir bu maskeyi yapmak saçı gerçekten yumuşatıyor.

Bir de aloe vera kullanmak da faydalı olabilir. Doğal aloe vera jeli ile saçın köklerine masaj yapıp birkaç saat beklettikten sonra yıkadım. Aloe vera, saçı nemlendiriyor ve kuru görünümü alıyor.

Saçımı kurutma aşamasında da sıcak hava kullanmamaya dikkat ettim. Saçımı mikrofiber havluyla nazikçe kurutup, düşük ısıda saç kurutma makinesi kullandım. Bazen hiç kurutmadan, doğal hava ile kurumaya bırakıyorum.

Son olarak, argan yağı ya da jojoba yağı gibi doğal yağlar da saçı besliyor. Bunları haftada birkaç kez uçlara uygulayarak saçın nemini tutmasını sağladım. Kısa sürede saçımın yumuşadığı ve kırılmaların azaldığını fark ettim.

Bu yöntemlerle saçım yeniden sağlıklı ve nemli görünüyor. Eğer sen de doğal içerikli boyalar kullanıyorsan, bu bakım yöntemleriyle saçı toparlayabilirsin.

Geri
Üst Alt