Kışın Elleri Pul Pul Dökenler Ne Kullanıyor? Nemlendirici Yetmiyor Artık!

Buket Yıldırım

Kayıtlı Üye
Kış mevsimi geldiğinde ellerim felaket bir hal alıyor. Özellikle parmak eklemlerimde pullanma, çatlama ve yanma oluyor. Klasik el kremleri sadece anlık rahatlatıyor ama 15–20 dakika sonra yeniden kuruyor. Sanki hiçbir krem cildimin altına işlemiyor.

Doğal yağlarla karışım yaptım, shea butter denedim, hindistancevizi yağı sürdüm… Hepsi kısa vadede iyi hissettirse de sabah uyandığımda yine aynı durum. Eldivenle uyumayı bile denedim ama tam çözüm olmadı. Belli ki nemlendirici yetersiz kalıyor.
Bu durumda olanlar ne yapıyor? Gerçekten kış aylarında elleri içten dışa nemlendiren bir ürün ya da çözüm bulan var mı?

Soğuk havalarda ellerim pul pul dökülüyordu. En iyi çözüm balm formundaki el kremleri oldu. Özellikle lanolin içerenleri kullanınca resmen bariyer gibi koruyor. El yıkadıktan hemen sonra sürmek de çok önemli, kuruluğu anında kesiyor.

Oyla 0
Ben aloe vera jeli ile karıştırılmış gliserin kullandım. Özellikle gece boyunca nemi hapsediyor. Ekstra olarak kuruyan bölgelere nem maskesi yapıyorum haftada bir. El kremi tek başına yetmiyor, derine nüfuz eden yağ bazlı ürün şart.

Oyla 0
Kış aylarında benim kurtarıcım kesinlikle The Body Shop Hemp Hand Cream oldu. Kokusu biraz yoğun ama verdiği nem hissi müthiş, özellikle çok kuru ellerde hemen fark ediyor. Elimi yıkadıktan sonra mutlaka yeniden sürüyorum, böylece cilt hiç gerginleşmiyor. Gün içinde az bir miktar bile yetiyor, etkisi saatlerce sürüyor. Artık evde de, çantamda da hep yedeği var.

Oyla 0
Eğer isterseniz CeraVe Reparative Hand Cream ürününü araştırın uzun zamandır yorumlarına denk geliyorum kullanan herkes çok memnun kalmış.

Oyla 0
Geri
Üst Alt