Kuaförde Saç Boyatmak Gerçekten Daha Mı Kalıcı Oluyor?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu bu. Evde saç boyamak hem daha ekonomik hem de pratik geliyor ama ne zaman kuaföre gitsem bana “kuaförde boyanan saç daha kalıcı olur” deniyor. Gerçekten öyle mi, yoksa bu biraz da kuaförlerin söylediği bir şey mi, emin olamıyorum.

Evde boyadığımda ilk günlerde renk çok güzel duruyor ama birkaç yıkamada solduğunu hissediyorum. Kuaförde boyattığımda ise sanki renk daha uzun süre canlı kalıyor gibi geliyor ama bunun sebebi gerçekten kullanılan boyalar mı, yoksa kuaförün uygulama şekli mi, ayırt etmek zor. Belki de bana öyle geliyor çünkü daha profesyonel bir işlem oluyor.

Bir de kuaförde kullanılan boyaların “profesyonel seri” olduğu söyleniyor. Ama bu boyalar evde satılanlardan ne kadar farklı, gerçekten kalıcılığı etkiliyor mu bilmiyorum. Aynı şekilde boya sonrası yapılan bakımın da etkisi olabilir diye düşünüyorum. Kuaförde maske, serum derken saç daha iyi korunuyor gibi oluyor.

Kısacası, fazladan para verip kuaföre gitmenin karşılığını gerçekten kalıcılık olarak alıyor muyuz, yoksa doğru ev bakımıyla aynı sonucu yakalamak mümkün mü, bunu merak ediyorum.

Kuaförde saç boyatmak gerçekten ev boyasına göre daha mı kalıcı, farkı yaratan şey ne?

Benim deneyimime göre kuaförde boyanan saç biraz daha kalıcı oluyor ama bunun sebebi boyadan çok uygulama. Saçı çok iyi hazırlıyorlar, boyayı eşit dağıtıyorlar ve sonrasında bakım yapıyorlar. Evde bu aşamalar eksik kalabiliyor.

Oyla 0
Kuaförde kullanılan boyalar gerçekten biraz daha kaliteli oluyor. Evde kullanılanlarla birebir aynı değil. Özellikle küllü tonlar kuaförde daha uzun süre dayanıyor bende.

Oyla 0
Bence farkın büyük kısmı bakımda. Kuaförden çıkınca saç zaten beslenmiş oluyor. Evde boyayıp bakımı ihmal edince renk de çabuk soluyor.

Oyla 0
Ben evde boyayı doğru ürünlerle ve dikkatli yapınca kalıcılık açısından çok fark görmedim. Kuaför daha rahat ama şart değil gibi geliyor bana.

Oyla 0
Kuaförde boyama biraz daha kalıcı olabiliyor ama bu mucize değil. Doğru uygulama ve bakım varsa evde boya da gayet kalıcı olabiliyor. Asıl fark uygulama ve bakımda.

Oyla 0
Geri
Üst Alt