Kuaförde Saç Boyatmak Mantıklı mı?

Pelin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir saçımı evde kendim boyuyordum ama artık renk tam istediğim gibi çıkmıyor. Özellikle dip boyaları ve ton farkları beni çok uğraştırıyor. Bu yüzden kuaförde boyatmayı düşünüyorum ama fiyatlar da azımsanacak gibi değil. Evde boya yapmak ekonomik ama riskli; kuaför ise daha güvenli ama maliyetli.

Profesyonel boyama hizmeti almanın en büyük avantajının renk uyumu ve saç sağlığını daha az riske atmak olduğunu düşünüyorum. Kuaförler saç yapısını analiz edip ona göre boya seçiyor, ayrıca renk açma gibi daha riskli işlemleri de doğru yapabiliyorlar.

Ama kafamda hâlâ bazı sorular var:
👉 Kuaförde boyatmak gerçekten uzun vadede daha sağlıklı mı?
👉 Kullanılan boyalar evde satılanlardan daha kaliteli mi?
👉 Fiyat farkı aldığımız sonuca değiyor mu?

Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü kararımı buna göre vereceğim.

Ben saçımı yıllarca evde boyadım ama ton farkları çok kötü duruyordu. Sonunda kuaföre gittim. Gerçekten farkı anlıyorsun. Renk çok daha homojen oldu, üstelik saçım daha az yıprandı. Evet fiyat yüksek ama 2–3 ayda bir boyatınca bence değer.

Oyla 0
Ben kuaförde balyaj yaptırdım. Evde asla bu kadar doğal görünmezdi. Profesyonel ellerde yapılan işlem hem daha kalıcı hem de daha estetik. Fiyat farkı var ama sonuç kesinlikle tatmin edici.

Oyla 0
Kuaförde boyamanın en büyük artısı doğru renk seçimi oluyor. Evde genelde katalogda göründüğü gibi çıkmıyor. Kuaför cilt tonuna göre ayarlıyor. Benim için en büyük fark buydu.

Oyla 0
Ben önce evde denedim, sonuç turunculaşma oldu. Kuaför bunu düzeltti. Saçım yanmadan istediğim tona ulaştı. Fiyatlı ama profesyonel hizmetle saç sağlığını koruyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt