Kullanıp Memnun Kaldığınız Saç Bakım Markaları

Hasan Kurt

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Saç dökülmesi ve cansız görünüm son aylarda iyice moralimi bozdu. Piyasada yüzlerce marka var; şampuan, serum, losyon, vitamin… Her biri “en iyi” olduğunu söylüyor. Ama işin doğrusu, reklamların ötesinde gerçek kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum.

Mesela bazı markalar biotin ve kafein içerikleriyle öne çıkıyor. Bazıları tamamen doğal olduklarını, hiçbir kimyasal katkı içermediklerini iddia ediyor. Fakat forumlarda baktığımda kimi “saçım resmen canlandı” diyor, kimi “boşuna para verdim” diye hayal kırıklığı yaşıyor. Bu kadar farklı yorum olunca insanın kafası iyice karışıyor.

Benim beklentim çok yüksek değil; saç köklerini güçlendirsin, dökülmeyi azaltsın ve saçımı biraz daha dolgun göstersin bana yeter. Uzun vadede kullanabileceğim, güvenilir bir marka arıyorum. Özellikle şampuan + serum seti olan markalar daha cazip geliyor.

Peki siz hangi saç bakım markalarını kullandınız ve gerçekten memnun kaldınız mı? Hangi markalar sadece reklamdan ibaret, hangileri gerçekten uzun vadeli fayda sağladı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ben yıllardır farklı ürünler denedim ama en memnun kaldığım marka Alpecin oldu. Kafein içerikli şampuanını düzenli kullandım, dökülmem gözle görülür şekilde azaldı. Yanında aynı markanın tonik tarzı ürününü de ekledim. İlk başta “acaba sadece temiz mi gösteriyor” diye düşündüm ama 6 ay sonunda saç tellerim gerçekten daha güçlü hale geldi. Reklamı çok yapılan bir marka ama benim deneyimime göre hakkını veriyor.

Oyla 0
Benim tercihim daha çok doğal içerikli ürünlerden yana oldu. OGX markasının argan yağlı serisini kullandım. Şampuanı sülfatsızdı, saçımı kurutmadan temizledi. Özellikle saç tellerimdeki yumuşaklığı hissettim. Dökülmeye mucizevi bir etkisi olmadı ama saçı besleyip parlak gösterdi. Günlük kullanımda memnun kaldığım için uzun süre devam ettim. Doğal içerik isteyenlere tavsiye edebilirim.

Oyla 0
Yaklaşık 1 yıl önce bir arkadaşımın önerisiyle Vichy Dercos serisini denedim. Özellikle dökülmeye karşı ampul formunda ürünleri çok etkili oldu. Şampuanıyla birlikte kullandığımda dökülmem ciddi şekilde azaldı. Ürünlerin fiyatı biraz yüksek ama bence karşılığını veriyor. En çok hoşuma giden şey, saç derimi hiç tahriş etmemesi oldu. Benim için en güvenilir markalardan biri haline geldi.

Oyla 0
Çok fazla marka denedim ama beni en tatmin edenlerden biri Bioxcin oldu. Türkiye’de yaygın bulunuyor ve fiyatları da çok uçuk değil. Dökülmeye karşı serisini kullandım, yanında serumunu da aldım. Düzenli kullanımda özellikle tepe bölgemde saç dökülmem azaldı. Yeni saç çıkışı çok belirgin olmasa da mevcut saçları korudu. Fiyat–performans açısından memnun kaldığım bir marka oldu.

Oyla 0
Bir dönem ciddi dökülme yaşadım, dermatoloğum bana Ducray markasını önerdi. Hem şampuanını hem de losyonunu kullandım. İlk birkaç ay büyük bir değişim olmadı ama 4. aydan sonra dökülmem belirgin şekilde azaldı. Saç tellerim daha kalınlaştı, saçımın genel görünümü toparlandı. Markanın en büyük avantajı dermatologlar tarafından da sıkça önerilmesi. Uzun vadeli kullanımda memnun kaldığım markaların başında geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt