Küllü Tonlar Hangi Cilt Rengine Uygun?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Meltem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Meltem

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda çok fazla küllü saç renkleri görüyorum ve açıkçası ben de denemek istiyorum. Ama çevremden hep “herkese yakışmaz” yorumunu duyuyorum. Özellikle cilt tonu ve göz rengiyle çok bağlantılı olduğu söyleniyor. Açık tenli arkadaşım küllü sarı yaptırdı ve ona inanılmaz yakıştı. Ama bir başka arkadaşım denediğinde yüzünü çok solgun gösterdi.

Benim cildim buğday tonunda ve gözlerim ela. Küllü kahve ya da küllü sarı bana gider mi emin olamıyorum. İnternette biraz araştırdım, genellikle küllü tonların soğuk alt tonlu ciltlere daha çok yakıştığı söyleniyor. Ama tam olarak ne demek bu? Sıcak alt tonlu biri küllü renk kullanınca kötü mü görünüyor?

Sizce küllü tonlar hangi cilt rengine daha uygun? Deneyen varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Benim cildim açık ve soğuk alt tonlu, küllü sarı bana gerçekten çok yakıştı. Yüzümün tonunu dengeliyor, kızarıklıkları da kapatıyor gibi bir etki yapıyor. Ama bir arkadaşımın cildi daha sıcak tonluydu, onda küllü renk çok mat durdu. O yüzden bence ten rengi çok önemli. Eğer cildin buğdaysa küllü kahveler daha iyi olur ama küllü sarı biraz soluk gösterebilir.

Oyla 0
Küllü tonlar genelde açık tenlilerde daha zarif duruyor. Benim ten rengim esmere yakın, küllü kahve denedim ama yüzümü olduğundan daha yaşlı gösterdi. Daha sonra sıcak kahveye geçtim ve çok daha doğal oldu. Eğer soğuk alt tonluysan küllü renkler seni daha fresh gösterebilir ama sıcak alt tonlular için bakır ya da karamel gibi renkler daha uygun oluyor.

Oyla 0
Bence küllü ton seçerken hem ten rengini hem göz rengini hesaba katmak lazım. Ben açık tenliyim ve gözlerim mavi, küllü sarı bana çok doğal durdu. Ama aynı tonu kahverengi gözlü arkadaşım denediğinde fazla yapay göründü. Küllü renkler genellikle açık veya buğday tende güzel duruyor. Esmer ciltlerde çok solgun gösterebiliyor. Sen ela gözlüysen küllü kahve deneyebilirsin.

Oyla 0
Benim tecrübem şu: Küllü tonlar cildin alt tonuna çok bağlı. Benim cildim soğuk alt tonlu olduğu için küllü kahve bana tam uydu. Ama sıcak alt tonlu kuzenim denediğinde yüzü daha cansız göründü. Eğer emin değilsen önce saçına küllü gölgeler ya da balyajla başla, komple boya yerine deneme yap. Böylece hem saçın zarar görmez hem de kendine yakışıp yakışmadığını daha kolay anlarsın.

Oyla 0
Küllü tonları çok seviyorum ama herkeste aynı etkiyi yapmıyor. Açık ve soğuk ciltlerde daha doğal ve şık görünüyor. Sıcak tenlilerde ise bazen yüzü sönükleştiriyor. Benim cildim buğday, küllü kahve bana çok yakıştı ama küllü sarı denediğimde hiç hoş olmadı. O yüzden küllü renk denemek istiyorsan önce saç renginden çok uzaklaşmadan küçük bir geçiş yapmanı öneririm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt