Lazer Lipoliz Sonrası Deri Sarkması Olur Mu, Cilt Ne Kadar Sürede Toparlanır?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Lazer lipolizin beni en çok etkileyen kısmı sadece yağları eritmekle kalmayıp aynı zamanda cilt sıkılaştırması. Ama herkesin cildi farklı; bazı yorumlarda “hafif sarkma oldu” yazıyor, bazıları “cilt toparlandı” diyor. Kimin doğru söylediğini anlamak zor.

Benim cildim çok elastik değil. O yüzden korkum şu: Yağ eriyince cilt sarkarsa ne olacak? Sonuçta ameliyat değil, fazla deriyi almıyor.

Doktorlar genellikle “işlem sırasında lazer ısı enerjisiyle kolajen üretimini tetikler” diyor. Yani cilt zamanla sıkılaşıyor. Ama bu süreç birkaç hafta değil, 3–6 ay arasında tamamlanıyormuş.

Sabırlı olmayı biliyorum ama görünür sonuçlar ne kadar sürede gelir, o konuda emin değilim.

Gerçekten lazer lipoliz sonrası cilt toparlanıyor mu, yoksa sarkma riski var mı?

Ben karın bölgesinde yaptırdım, ilk haftalarda hafif gevşeklik oldu ama üçüncü ayda ciddi toparlanma fark ettim. Lazer sonrası cilt yenileniyor, sabırlı olursan sonuç güzel oluyor.

Oyla 0
Kolajen etkisi zamanla belli oluyor. İlk başta cilt yumuşak geliyor ama birkaç ay sonra toparlanıyor. Lazer sonrası cilt bakımı çok önemli, nem dengesini korumak şart.

Oyla 0
Bende sarkma olmadı, aksine cilt daha gergin hale geldi. Doktorum işlem sonrası masaj ve bol su önerdi, bunlar toparlanmayı hızlandırıyor. Cildin tipi uygunsa sarkma yaşamazsın.

Oyla 0
Çözüm
Cilt yapısı gerçekten fark yaratıyor. Benim arkadaşımda toparlanma süreci daha uzun sürdü. Altıncı ayda belirginleşti. Yani sabırlı olursan sonuç geliyor.

Oyla 0
İlk başta ben de tedirgindim ama işlem sonrası gözle görülür sıkılaşma yaşadım. Lazer enerjisi işe yarıyor, yeter ki kilo dalgalanması olmasın. Sonuç kalıcı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt