Lazerle Çatlak Tedavisi Yaptıranlar Memnun Mu? Gerçekten Tamamen Geçiyor Mu?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Doğum sonrası karın, kalça ve basen bölgemde oluşan çatlaklar yıllardır canımı sıkıyor. Öncesinde kremler, yağlar, bitkisel karışımlar denedim ama ne yazık ki yalnızca çok hafif bir yumuşama sağladı. Son zamanlarda lazer çatlak tedavisi hakkında çok fazla olumlu yorum okuyorum. Özellikle fraksiyonel lazer ve Q-Switch lazerin çatlakların görünümünü ciddi şekilde azalttığı söyleniyor.

Ama kafamda bazı sorular var:
  • Çatlaklar tamamen kayboluyor mu yoksa sadece görünümü mü azalıyor?
  • Kaç seans yaptırmak gerekiyor ve seanslar arasında ne kadar süre olmalı?
  • İşlem sırasında acı hissi ne kadar oluyor ve sonrasında iyileşme süreci nasıl?
  • Eski ve yeni çatlaklarda etki farkı var mı?
Eğer bu tedaviyi deneyen varsa, işlem öncesi-sonrası fotoğraf paylaşması harika olur. Böylece karar vermek daha kolay olur.

Ben 2023 yazında fraksiyonel lazer tedavisine başladım. Toplam 5 seans yaptırdım, her seans arasında 1 ay bekledim. Çatlaklar tamamen yok olmadı ama rengi açıldı ve derinlikleri ciddi oranda azaldı. Doktorum da zaten tamamen yok olmasının mümkün olmadığını, ancak görünümün %60-70 oranında düzelebileceğini söylemişti. İşlem sonrası ilk 2 gün kızarıklık oluyor, ardından hafif kabuklanma ve soyulma başlıyor. Düzenli nemlendirici kullanmak iyileşmeyi hızlandırıyor.

Oyla 0
Bende çatlaklar çok eskiydi, neredeyse 10 yıllık. 3 seans fraksiyonel lazer yaptırdım ama çok büyük bir değişim olmadı, yalnızca hafif bir renk açılması oldu. Doktorum yeni çatlaklarda (kırmızı-mor renkteyken) çok daha etkili olduğunu söyledi. Acı eşiğim düşük olduğu için işlem sırasında biraz zorlandım, özellikle karın bölgesinde yanma hissi yoğundu. Yine de çatlakları tamamen silmek isteyenlerin beklentisini gerçekçi tutması lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt