Esma Nur Temiz
Kayıtlı Üye
Geçtiğimiz hafta ilk kez lazerle cilt yenileme işlemi yaptırdım. Cildim işlemden sonra oldukça parlak ve pürüzsüz görünüyor ama aynı zamanda hafif kızarıklık ve sıcaklık hissi de var. Uzmanım “bu normal, birkaç gün içinde geçer” dedi ama yine de nelere dikkat etmem gerektiğini tam olarak bilmiyorum.
İnternette araştırınca herkes farklı şey söylüyor. Kimisi “ilk üç gün sadece termal su kullan” diyor, kimisi “nemlendirici şart” diyor. Ayrıca güneşten uzak durmak gerektiğini de okudum çünkü lazerden sonra cilt çok hassaslaşıyormuş. Güneş teması lekelenmeye neden olabiliyormuş.
Uzmanım bir hafta boyunca makyaj yapmamamı, cildimi ılık suyla nazikçe temizlememi ve mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmamı önerdi.
Ben bu konuda gerçekten dikkatli olmak istiyorum çünkü cildim hassas ve lekelenmeye yatkın.
Sizce lazer sonrası bakımda en önemli adımlar neler?
Nelere dikkat etmek, sonucu daha kalıcı hale getirir?
İnternette araştırınca herkes farklı şey söylüyor. Kimisi “ilk üç gün sadece termal su kullan” diyor, kimisi “nemlendirici şart” diyor. Ayrıca güneşten uzak durmak gerektiğini de okudum çünkü lazerden sonra cilt çok hassaslaşıyormuş. Güneş teması lekelenmeye neden olabiliyormuş.
Uzmanım bir hafta boyunca makyaj yapmamamı, cildimi ılık suyla nazikçe temizlememi ve mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmamı önerdi.
Ben bu konuda gerçekten dikkatli olmak istiyorum çünkü cildim hassas ve lekelenmeye yatkın.
Sizce lazer sonrası bakımda en önemli adımlar neler?
Nelere dikkat etmek, sonucu daha kalıcı hale getirir?