Lazerle Leke Tedavisi Kliniklerde Ne Kadara Yapılıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nur

Kayıtlı Üye
Cildimdeki lekeler artık beni ciddi şekilde rahatsız etmeye başladı. Özellikle güneş sonrası oluşan kahverengi tonlar, fondötenle bile tam kapanmıyor. Krem, serum, peeling… denemediğim şey kalmadı. Şimdi lazerle leke tedavisini araştırıyorum ama fiyatlar o kadar değişken ki neye göre belirlendiğini anlamak imkânsız.

Bazı klinikler “tek seans yeterli” diyor, kimisi “5 seans olmadan sonuç alınmaz” diyor. Seans fiyatları da 1500 TL’den 6000 TL’ye kadar değişiyor. Cihaz farkı, lekenin derinliği, cilt tipi… hepsi etkiliyormuş. Fakat asıl korkum, yanlış bir uygulamayla lekelerin daha da belirginleşmesi. Bazı yorumlarda “yanık izi kaldı” yazanlar var. Bu yüzden sadece fiyat değil, güven konusu da benim için önemli.

Doktorlu klinikler genelde daha pahalı ama ciltle ilgili işlemde riske girmek istemem.

Bir yandan 2026’ya girmeden önce cildimi toparlamak istiyorum, bir yandan da ekonomik olarak zorlayıcı bir dönemden geçiyoruz.

Yine de bu işlemin sonuçlarını görünce umutlanıyorum.

Sizce lazerle leke tedavisi gerçekten verilen ücrete değiyor mu? Ortalama kaç seans ve hangi fiyat aralığı mantıklı olur?

Leke tedavisinde kullanılan cihaz çok belirleyici. Yeni nesil Q-Switch ya da fraksiyonel lazer sistemleri daha etkili ama pahalı. Ortalama seans başı 3000 TL civarında diyebilirim. Ancak iyi bir klinikte yaptırmak şart.

Oyla 0
Leke derinse tek seansla sonuç almak zor. Genelde 3–5 seans arası öneriliyor. 2026’da fiyatların biraz daha artması bekleniyor, o yüzden erken dönemde başlamanın avantajı olabilir.

Oyla 0
Bir arkadaşım yaptırdı, cildi gerçekten açıldı ama işlem sonrası güneşten çok iyi korunması gerekti. Fiyat 4000 TL civarındaydı. Cilt tonuna göre seans sayısı değişiyor, sabır isteyen bir süreç.

Oyla 0
Lazerle leke tedavisinde doktorun tecrübesi cihaz kadar önemli. Yanlış ayarda uygulama cildi yakabiliyor. Klinik seçerken sadece fiyata bakmak büyük hata olur. Sertifikalı yerleri tercih etmek gerek.

Oyla 0
Lazerle leke tedavisinde doktorun tecrübesi cihaz kadar önemli. Yanlış ayarda uygulama cildi yakabiliyor. Klinik seçerken sadece fiyata bakmak büyük hata olur. Sertifikalı yerleri tercih etmek gerek.

Oyla 0
Geri
Üst Alt